{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Malala Yousafzai na udaru kritičara jer se na fakultetu pojavila u uskim farmerkama

19.10.2017. u 17:18
131
115
Malala Yousafzai na udaru kritičara jer se na fakultetu pojavila u uskim farmerkama
131
Malala Yousafzai na udaru kritičara jer se na fakultetu pojavila u uskim farmerkama
Aktivistica za obrazovanje žena i nobelovka Malala Yousafzai kritikovana je na društvenim mrežama jer se na Oxfordu pojavila u uskim farmerkama i modernoj odjeći koja se nosi na Zapadu. Nakon brojnih dijeljenja na Facebooku, fotografija djevojke koja liči na Malalu objavljena je u pakistanskim i indijskim medijima.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Neki korisnici Facebooka u komentarima su je upoređivali s bivšom porno zvijezdom libanonsko-američkog porijekla Mijom Khalifom, a neki su se zapitali koliko će joj dugo trebati da prestane nositi maramu na glavi.

Ipak, bilo je i onih koji su stali u Malalinu odbranu.

"Naša Malala Yousafzai izgleda odlično u farmerkama. Ne razumijem zašto je njen izbor odjeće nekima problem", napisala je pakistanska političarka Bushra Gohrar.
Krtičarima je odgovorila i BBC-jeva prezenterka Anta Anand koja je kazala da Malala ima pravo nositi odjeću koja joj se sviđa.

"Naglasniji kritičari dolaze iz nazadnih dijelova i sumnjam da bi ona mogla učiniti bilo šta da im ugodi. Iskreno se nadam da neće ni pokušati, ona je heroina i uzor", poručila je Anand.

Malala Yousafzai, koja je kao dijete izbjegla smrt nakon što su joj pucali u glavu jer se borila za prava žena na obrazovanje, nedavno je na Oxfordu počela studirati politiku, filozofiju i ekonomiju.
"Prije pet godina su me upucali kako bi me spriječili da se borim za obrazovanje djevojaka. Danas prisustvujem prvom predavanju na Oxfordu",objavila je Malala na Twitteru prvog dana studija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: