lifestyle
353

Loki je jedan sretan pas: Mješanac haskija i malamuta uživa u avanturama u prirodi

Klix.ba
(Foto: Instagram)
Loki je mješanac haskija i aljaskog malamuta i sa svojim vlasnikom živi u Coloradu.

"Nevjerovatno je koliko sreće i radosti životinje unose u naše živote, pogotovo ako s njima imate zdravu vezu", kaže Lokijev vlasnik.

On smatra kako psi svoje živote ne trebaju provoditi u kući, nego boraviti što više vani, te se stoga trudi da svom psu posveti što više vremena i s njim provede vrijeme na otvorenom.

"Nadam se da ću time bar malo inspirisati ljude da istraže svijet i prave lijepe uspomene sa svojim ljubimcima", kaže njegov vlasnik.

Haskiji i aljaski malamuti su poznati po tome što obožavaju snijeg i prilagođeni su za zimske i ekstremne vremenske uvjete.

Aljaski malamut jedna je od najstarijih pasmina pasa na svijetu, najpoznatija po vuči saonica s ljudima i teškim teretima. Ljudima su pomagali u čuvanju sela, a nerijetko su svojim tijelima grijali djecu.To sve mogli su činiti samo inteligentni i snažni psi guste i oštre dlake.

S druge strane, sibirski haski je pasmina koja zahtjeva mnogo kretanja i vremena, truda, rada i socijalizacije. Zbog društvenog i prijateljskog karaktera, haskiji su vesele naravi i vole društvo drugih pasa.

Loki se čini kao jedan prilično sretan pas koji uživa u svom životu.