Žive sretan život
122

Žena udomila šest pasa s posebnim potrebama, a razlog je prekrasan

DP
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pronalaženje doma za ljubimce s posebnim potrebama uvijek je teško. Tracey Fowler iz Vermonta bila je spremna za taj izazov. Od kada je, prije nekoliko godina, izgubila svog voljenog njemačkog ovčara Haydena, Tracey redovno udomljava psiće iz azila.

Njena se porodica sada sastoji od osam pasa, od kojih je šest s posebnim potrebama. Ona ih zove Fowler Herd i uz njenu pomoć, oni žive potpuno normalan i sretan život.

Hayden se dugo borio s opakom degenerativnom mijelopatijom. Pas je bolovao dugo i na kraju je završio u kolicima. Paraliza nije slomila njegov duh i Tracey tvrdi da se igrao do posljednjeg dana. Nakon što je Hayden preminuo, vlasnici je nedostajao zvuk kotrljajućih kolica pa je odlučila da u njegovu čast udomi pse poput njega, prenosi Bored Panda.

"Trenutno imam osam pasa. Šest je s posebnim potrebama i dva njemačka ovčara koje sam imala prije nego što sam udomila ostale. Redovno upozoravam goste da paze na noge jer postoji mogućnost da će biti pregaženi", istakla je Tracey.

Članovi Fowler Herd pored gazdaričine neizmjerne ljubavi, obožavaju se međusobno igrati. Pogotovo tokom zimskih mjeseci kada snijeg prekrije imanje pa Tracey kolica zamijeni skijama da bi psi mogli nastaviti igrati se vani.

Tracey smatra da ljubimci s posebnim potrebama nisu za svakoga, ali da briga o njima nije previše teška. Dodala je i da ako se ljudi boje čistiti iza svojih ljubimaca, ljubimci s posebnim potrebama nisu za njih. Ako to ne predstavlja problem, onda ne postoji razlika.