Sve mu detaljno objasnili
109

Udruga "Prijatelji životinja" zgrožena Tarikovim fotkama s gepardom: To je ponižavajuće i bezdušno

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nakon što se Tarik Filipović na Instagramu pohvalio fotografijama s gepardom, na njegovu objavu reagirala je i Udruga Prijatelji životinja iz Hrvatske.

"Dobili smo brojne pritužbe građana, koji su s pravom neugodno iznenađeni poziranjem Tarika s gepardom u Dubaiju... Ovom prilikom u dobroj namjeri poslali smo mu mail s obrazloženjem da se iza svakog korištenja divljih životinja kao foto rekvizita krije neopisiva okrutnost", napisali su na Facebook stranici Udruge.

Objavili su i sadržaj maila za koji tvrde da su poslali Tariku.

"Vjerujemo da jednostavno niste bili upoznati s time da divlje životinje ne dolaze svojevoljno pozirati s ljudima, već su na to prisiljene, a da je fotografiranje s divljim životinjama dio neetične i eksploatatorske turističke ponude egzotičnih turističkih destinacija. Pritom se životinje iskorištavaju i krši se njihova dobrobit", napisali su.

"Osim toga, prilikom snimanja selfija s divljim životinjama, one su prisiljene ponašati se na način koji je suprotan njihovoj prirodi. To je ponižavajuće, degradirajuće i bezdušno", dodali su između ostaloga.

"Stoga vas molimo da na inozemnim turističkim destinacijama s oprezom promatrate i da ne prihvaćate bilo kakve ponude koje uključuju divlje životinje jer redovito se radi o zarađivanju i patnji životinja, a osobe koje nude takve usluge računaju na needuciranost turista.

Zato je iznimno važno i ne promovirati takve sadržaje na društvenim mrežama, već upozoriti svoje pratitelje o kakvim se nehumanim praksama radi i zašto ih turisti trebaju osuditi umjesto da sudjeluju u njima", poručili su Tariku za kraj.

Glumac se zasad nije oglasio o reakciji udruge niti je uklonio sporne fotografije.