Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pitbullove zabraniti....
Nije do rase, do gazde je, imao sam ih i jako su umiljati ako znas sa njima, ne generalizuj :)
Definitivno zabrana! Njima je u genetici ubijanje. Mogu oni biti fini i umiljati, sve do jednom, jer genetika je genetika. Ne srela ih ja nikad više u životu!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja znam samo za pasminu Rex.
Samo vucijaci , to su najbolji psi
U normalnoj zemlji ko sto je Shvica imati Vucijaka je isto ko imati Magnum 357. Moras za oba da dobijes dozvolu od drzave, ljekarske preglede, psihijatrijski pregled, obaveznu obuku, trening, dresiru, niz zakona i pravila da se strogo pridrzajes. Magnum i vucijak su smrtonosna oruzja. Nisu za iskompleksirane idiote.
Pohadjati (i poloziti!!!) skolu, pa imati takve pse, kao uvjet za njihovu nabavku. Samo tako! Cak i za sve pse bi trebala biti obuka obavezna, makar bonton.
Sto je Ferari medju autima to je pit istaford medju psima kraj price ,kakvi dzekovi, ovčari,heskijevi
Predlazete Ferari kao prvi auto? Stvarno!?
U BiH pas nije ni za jednog covjeka. Kad cemo poceti pse vodati na uzici. To sto je pas fin sa vama ne znaci da je i sa strancima. Obaveza vlasnika je da psa šeta na uzici. Sta cemo sa djecom koja vodaju malamute, pitbulove, vucjake od 25+ 35+ kg. Ja da se pitam uveo bih obaveznu dresuru za prve vlasnike, ne mozes imati psa dok ne prodjes dresuru. Ja imam psa 9 godina, nikad nije bio pusten dok setam sa njim, osim u parkovima za pse ili rano ujutru kad nema nikoga.
Šta fali onim malim dzek raselima, nego valjda neki misle da izgledaju “opasnije” s izazovnijim, većim pasminama. U nekim gradovima evropskim nigdje nisam vidjela pitbula (da se ne uvrijede ponosni vlasnici, volim sve pse), već tamo svi vode neke “blentave” pasmine i to još i tim jadničcima stave brnjicu. Izbor pasmine je tačno odraz socio-ekonomske situacije.
Bilo kojeg radnog psa, ako ne zivis na selu ne treba uzimati. Imao sam Argetinsku dogu, zivim u kuci sa malim dvoristem i to je sitnica za njega. Vodio sam ga van grada, izvadim ga iz auta, ja na gas i on trci pored mene. To je bio jedini nacin da sam ga mogao istrcavat, tko nije na to spreman neka ne uzima. Bolje za vlasnika, a i psa.
Nije se upoznala sa mojim barakom :)
Glavna riječ bosnje kad ima kera, drž ga dzekii!!
Haskiju svezati gumu od auta i neka trci vazdan...
Tačno je za haskija. Gledam nekidan haski ubija pudlicu u pet hotelu: https://www.youtube.com/watch?v=3r_dYhck5zo
Za svaku od ovih pasmina izuzev haskija uvijek držati metak u cijevi.
I za haskija, moj kume: https://www.youtube.com/watch?v=3r_dYhck5zo
Druže ti znaš da Haskiji su bukvalno nastali sa parenjem vuka i normalnog psa
Mi ne znamo brinuti o samima sebi a kamoli o zivotinjama pa da je i zlatna ribica upitanju.
Zaboravili ste Dobermana, izgrize ti sve čarape na nogama, ako ga ne istreniraš dobro. Dodao bi i naše šarplanince.
Rotweileri i Pitbullove,Stafforde zabranit zakonom pod hitno...kakav vlasnik kakvi bakraci ...to na sve lici samo na pse ne lici , Labrador i Collies najbolje rase na svijetu...