"Trebao bi biti slobodan"
35

Snimak orangutana iz zoološkog vrta slama srca: "On ne pripada zatvoru za životinje"

I. S.
Screenshot: Instagram/petswise
Screenshot: Instagram/petswise
Snimak orangutana u zoološkom vrtu koji posmatra kako ga djevojka crta prikupio je simpatije korisnika društvenih mreža, ali ih je istovremeno i rastužio.

Naime, on je u potpunosti bio fokusiran na njen crtež, a ona je u nekoliko navrata prstom dodirnula staklo kako bi ga "dozvala". On ju je pogledao i uputio joj osmijeh.

"Način na koji se on nasmije kada je primijećen mi topi srce", napisala je.

Brojni korisnici Instagrama su naveli da im je ovaj orangutan izuzetno simpatičan te iskazali zabrinutost za njega i druge životinje koje su zatvorene u zoološkim vrtovima.

"On ne pripada zatvoru za životinje", "Trebao bi biti slobodan", "Ima više emocije u očima od mnogih ljudi koje sam upoznao", "Njegove oči su pune ljubavi", "Slama mi srce to što vidim životinje zatvorene iza stakla. Znam da su mnoge od njih rođene u zatočeništvu i da ne bi preživjele u divljini, ali moje srce to i dalje ne može podnijeti", neki su od komentara na ovaj snimak.

Dosad je prikupio više od 250.000 lajkova na spomenutoj društvenoj mreži. Orangutani inače žive u tropskim kišnim šumama na Borneu i Sumatri. U prirodi ih ima još oko 20 do 30 hiljada.