Lijepo se slažu
2

Scena kao iz Disneyjevog crtanog filma: Pas i mačka rame uz rame uživaju u posmatranju ptica

DP
Izreka "slažu se kao pas i mačka" ne vrijedi u ovom slučaju jer ovo dvoje su prava braća.

Kada su se bigl Bo i mačak Jasper prvi put upoznali, nisu bili sigurni što da misle jedan o drugom. Štene je bilo bojažljivo u prisutnosti mačke, dok, s druge strane, Jasper nije bio siguran može li vjerovati mladom biglu. Ipak, vrlo brzo su postali najbolji prijatelji.

"Jasper je bio jako oprezan s Boom u početku. Nije mu prilazio i posmatrao ga je iz daljine, sve dok mu jednoga dana nije prišao i obgrlio ga rukom", kaže njihova vlasnica Lisa Olsen-Plummer za The Dodo, dodajući da je Bo vjerojatno tako naučio napraviti zagrljaj.

Otada su nerazdvojni. Stalno se igraju, ali, kao i sva braća, ponekad se posvađaju. Njihova "mama" Lisa ističe da su oni tihi i spokojni trenuci koje provode zajedno, zapravo, najdragocjeniji. Kada se ne tuku, uživaju u tome da sjede na kauču i posmatraju ptice u dvorištu.

Jedan od tih dirljivih trenutaka jest i onaj koji je Lisa zabilježila kamerom svog telefona kada se Bo popeo na naslon od kauča i pridružio svom mačjem bratu kako bi zajedno uživali u prizoru još jednog sunčanog dana.