Preslatke fotografije
373

Radnici "Rada" pomogli zalutalim pačićima da se vrate na obalu Miljacke

L. R.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Radnici KJKP Rad pomogli su patki i njenim zalutalim pačićima da se vrate na obalu rijeke Miljacke.

Radnici KJKP Rad, koji su primarno zaduženi za čistoću Sarajeva, danas su imali neobičan zadatak. Nakon izvršenih zadataka, odlučili su vratiti pačiće pored rijeke, a jedan građanin podijelio je ovu vijest na Facebooku.

Na fotografijama, koje kruže moguće je vidjeti radnika kojem u krilu sjedi patka, dok naručju čuva njenje pačiće.

"Danas su radnici KJKP Rad obezbijedili prevoz patki i osam pačića od autobuske stanice do Vilsonovog šetalista i bezbjedno ih pustili u Miljacku", objavio je građanin Sarajeva.

Ubrzo nakon toga oglasili su se i na Facebook stranici Vlade Kantona Sarajevo napisavši da su radnici KJKP Rad primijetili patku s nekoliko pačića na području glavne autobuske i željezničke stanice u Sarajevu te su ih odlučili ostaviti na Vilsonovom šetalištu u blizini obale Miljacke.

"Jedna neobična situacija se desila na Željezničkoj/Autobuskoj stanici u Sarajevu. Naime radnici KJKP Rad koji su zaduženi za održavanje čistoće na ovom lokalitetu primjetili su patku sa nekoliko pačića koji se kreću tom javnom površinom. Nakon okončanih zadataka koje su imali, prebacili su patku sa pačićima do Vilsonovog šetališta i bezbjedno ih pustili u Miljacku", napisali su u objavi.