Virtuelni obilazak
0

Prošetajte kroz Pionirsku dolinu u Sarajevu kroz galeriju fotografija

L. K.
Za sve one kojima samoizolacija teško pada, KJKP Park Sarajevo spremio je posebnu galeriju fotografija. Radi se o 22 fotografije koje će vas provesti kroz Pionirsku dolinu i zoo vrt u Sarajevu.

Pionirska dolina i zoo vrt zatvoreni su zbog pandemije koronavirusa, ali svi ljubitelji prirode i životinja mogu uživati u virtuelnom obilasku zelene oaze.

"Sve životinje uživaju sunčajući se i odmarajući poslije posluženih obroka. Važno je da su dobrog zdravstvenog stanja, na snazi su rigorozne mjere zaštite zdravlja i higijene, a svako jutros samo zbog njih i ljubavi prema njima dio uposlenika dolazi kako bi im pripremili potrebne obroke, očistili nastambe i brinuli o njihovom zdravlju", objasnili su iz Pionirske doline.

Dodaju kako je Pionirska dolina jutros neobično tiha, dok je prošle godine bila ispunjena dječijom grajom, muzikom i igrom, pozdravljajući tako dolazak najljepšeg godišnjeg doba. No, ističu kako su svjesni situacije i kako se pravila moraju poštovati kako bi se svi maksimalno zaštitili od virusa.