Lavlja glava
34

PETA odgovorila na stajling Kylie Jenner, njenu haljinu nazvali nevjerovatno inovativnom

L. R.
Haljina Kylie Jenner koja je privukla pažnju (Foto: Twitter)
Haljina Kylie Jenner koja je privukla pažnju (Foto: Twitter)
Organizacija za prava životinja PETA reagirala je na reakcije na društvenim mrežama koje su kritizirale stajling reality zvijezde Kylie Jenner, rekavši kako je haljina nevjerovatno inovativna.
Dok se divlji izgled Kylie Jenner za reviju Schiaparelli u ponedjeljak na prvi pogled mogao činiti najgorom noćnom morom organizacije za prava životinja PETA, oni su se oglasili da im to ipak ne smeta.

Kako je već poznato, Kylie Jenner je nosila ogromnu lavlju glavu pričvršćenu za svoju crnu haljinu pojavivši se na reviji brenda Schiaparelli tokom Fashion Weeka u Parizu.

"Izgled Kylie, Naomi i Irine slavi ljepotu divljih životinja i može biti izjava protiv lova na trofeje, u kojem se lavovi i vukovi rastrgaju kako bi se zadovoljio ljudski egoizam", rekla je predsjednica organizacije.

Predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk pohvalila je trodimenzionalnu životinjsku glavu kolekcije Schiaparelli, od kojih nijedna nije uključivala pravo krzno ili kožu kao nevjerojatno inovativnom. Također su rekli da potiču sve zvijezde da prošire ovu kreativnost te da rade na modi koja će isključiti bilo kakvo iskorištavanje ili nasilje nad životinjama.

Modna kuća Schiaparelli je u nekoliko objava na svom Instagram profilu branila svoje dizajne, ističući da su životinjske glave prikazane na reviji izrađene od ručno oblikovane pjene, vune i svilenog umjetnog krzna te ručno oslikane da izgledaju što prirodnije, slaveći život prirodnog svijeta.