Sad mu je zahvalna
21

Pas napravio štetu i spriječio vlasnicu da ode u Wuhan

DP
Foto:Printskrin/Facebook/ 金毛愛旅行の視角
Foto:Printskrin/Facebook/ 金毛愛旅行の視角
Iako je na početku vjerovatno bila bijesna, jedna žena svom ljubimcu sada mnogo duguje jer ju je spriječio da ode u Wuhan tako što je napravio štetu.

Svaki vlasnik psa sasvim sigurno zna da će oni nekada više voditi računa o vama nego što vi brinete sami za sebe, kao i to da psi vole žvakati stvari, piše Brainberries. Vrlo je rijetka prilika da se ova dva veoma različita ponašanja prepliću, ali to se dogodilo jednoj ženi s Tajvana.

Dok svijet zadržava dah kako bi vidio kako se koronavirus razvija svijetom (ili, još bolje, kako se ne razvija više), jedan poseban pas spasio je svoju vlasnicu i spriječio je otputovati na mjesto s kojeg je virus i potekao.

A kako je pas to učinio? Pa, on je odlučio da je savršena igračka za žvakanje tih dana pasoš njegove vlasnice. Zato što joj je pas pojeo putovnicu, ona nije mogla otputovati u Wuhan kako je prvobitno planirala. Nekoliko dana kasnije stigli su prvi izvještaji o koronavirusu.

Pas koji se zove Kimi možda je spasio život svoje vlasnice na načine koje ona čak nije mogla ni predvidjeti. Koronavirusom se veoma brzo zarazilo na hiljade ljudi, a umrlo je na stotine.

Kina poduzima ekstremne mjere kako bi spriječila da se koronavirus brže širi, a osim tamo, virus je dijagnosticiran i ljudima u SAD-u, Australiji i mnogim evropskim zemljama. Čini se kako Covid-19 neće proći tako brzo, ali vlasnica ovog psa neće biti jedna od žrtava.

Ako ste tražili još razloga zašto su psi savršeni, sada možete reći da oni, doslovno mogu spašavati živote na neočekivane načine.