Genijalni snimci
116

Ovo su najbolje fotografije divljih životinja nastale u 2022. godini, galerija će vas oduševiti

D. J.
Foto: ComedyWildlifePhotography
Fotografija nam omogućuje da zauvijek uhvatimo poseban ili zabavan trenutak, a ponekad možda i da vidimo svijet iz druge perspektive.

Nema svako priliku putovati i svjedočiti raznolikoj ljepoti našeg planeta, međutim zahvaljujući ljudima koji su svoje živote posvetili takvim karijerama, možemo vidjeti neke od najljepših fotografija nastalih u divljini.

Omiljeno natjecanje Comedy Wildlife Photography koje postoji već gotovo 10 godina danas je objavilo najbolje fotografije nastale u 2022. godini.

Inače, osnivač portala i natjecanja Comedy Wildlife Photography Paul Joynson-Hicks dok je živio u istočnoj Africi radio je kao fotograf divljih životinja.

Neke od njegovih snimaka su ga jako nasmijale te je shvatio da je humor tih fotografija, između ostalog, zabavno sredstvo da se ljudi pozabave prijetnjama s kojima se te iste životinje suočavaju.

I tako je 2015. iz Paulova malog ureda u Usa Riveru na obroncima planine Meru u sjevernoj Tanzaniji rođen The Comedy Wildlife Photography Awards. Ubrzo nakon toga, suosnivač i fotograf Tom Sullam mu se pridružio, a potom i Michelle Wood, nekoliko godina kasnije.

Od tada, pod vodstvom svojih osnivača, natjecanje je raslo i preraslo u globalno natjecanje koje daje značajan doprinos nevjerojatnom svijetu divljih životinja.