Klinika u Rusiji
36

Ovaj mačak se jedva kreće, ali pomaže drugim životinjama

DP
Mačak Lucifer je pravi mali asistent veterinarima, druži se s jednim psom i dolazi u pomoć svakoj životinji koja stigne u rusku bolnicu.

Jedna klinika za životinje, koja se zove Klyk i nalazi se u Rusiji, baš poput svake druge veterinarske klinike pomaže bolesnim životinjama da se izbore s bolešću i da ozdrave, piše Bright Side. Ipak, postoji jedna stvar koja ovu kliniku čini posebnim mjestom. To je njihov "krzneni njegovatelj" koji ima ulogu u svemu što se događa s liječnicima i pacijentima.

Lucifer ili Lucik stigao je u kliniku 2013. godine. Kada su ga pronašli na pragu klinike, bio je samo mali, mršavi mačić. Nažalost, kičma mu je bila povrijeđena i njegove stražnje noge bile su paralizirane.

U početku su mu veterinari željeli pomoći, a zatim ga dati na udomljavanje. Međutim, nikada se nije potpuno oporavio. Zato su veterinarii odlučili zadržati Lucifera u klinici.

Kasnije su se zaposlenici bojali pokazati svog novog ljubimca direktoru jer su mislili da im neće dopustiti da ga zadrže u klinici.

Nakon sedam dana, direktor i Lucifer su se, napokon, upoznali i odmah su se svidjeli jedan drugom.

Klinika je ovom mačku postala i dom i radno mjesto, istovremeno. Iako jedva može hodati, on rado pomaže drugim pacijentima.

Lucik je uvijek tu negdje. On može osjetiti kada je nekom pacijentu potrebna posebna pomoć i odmah odlazi do njega. Jako je društven mačak i želi upoznati svakog pacijenta.

On vjeruje da bi doktor svakog pacijenta trebao liječiti s istom pažnjom i ljubaznošću, bez obzira koja je životinja u pitanju.

Njegov najbolji prijatelj je pas koji se zove Gizma. Oni vole ljenčariti i maziti se zajedno.

Lucifer pomaže u mnogim stvarima u klinici, uključujući i to da pomaže pacijentima da e prilagodei smiruje ih. On čak radi i vikendom kako se pacijenti ne bi osjećali usamljeno.

S vremenom su se doktori navikli na njega i sada ne mogu zamisliti kliniku bez svog krznenog asistenta. Često prede u krilima veterinara nakon napornog radnog dana.

Osim što se druži s pacijentima, Lucik daje i svoju krv drugim životinjama - bio je donator čak osam puta. Lucik, također, i piše svoje priče o doktorima i pacijentima u klinici, a možete ih čitati na intrenestkoj stranici klinike.