Policajci je izbavili
180

Mačka se očajnički držala za auto tokom poplava u Dubaiju, mrežama se dijeli trenutak spašavanja

N. O.
Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram
Policija u Dubaiju izbavila je mačku iz velikih poplava nakon neviđene obilne kiše, a trenutak njenog spašavanja dijeli se mrežama.

Crno-bijelu moggie mačku koja se očajnički drži za vrata automobila otkrile su spasilačke ekipe nakon što su rekordne poplave zahvatile grad.

Dubai i njegovi građani kao i turisti borili su se s obilnom kišom, a probleme su očito imale i lokalne životinje. Mačka prikazana na snimku bila je jedna od mnogih žrtava koje su pokušavale pobjeći iz vode.

Snimak pokazuje trenutak kada član spasilačke službe priskače u pomoć mački te je prebacuje u čamac prije nego ju je sklonio na suho.

Državna novinska agencija WAM nazvala je kišu u utorak "historijskim vremenskim događajem" koji je nadmašio "sve dokumentovano od početka prikupljanja podataka 1949. godine".

Kiša je počela da pada u toku noći sa ponedjeljka na utorak, a ljudi su ostavljali svoje automobile na poplavljenim ulicama. Mediji prenose da je za samo 24 sata palo kiše koliko u tim krajevima inače padne za dvije godine.