Neobično stanje
22

Mačka Pretty Kitty ima deformaciju zbog koje je još slađa i zabavnija

DP
Mačka Pretty Kitty ima urođenu defomaciju, a njena vlasnica kaže da zbog toga nema nikakve smetnje.

Mačka po imenu Pretty Kitty živi u Arlingtonu u Virginiji i posebna je po tome što joj je jezik uvijek izbačen van, piše People.

Ovo neobično stanje izazvano je zbog deformacije vilice s kojom je ova mačka rođena. Njena je deformacija takva da jako malo može otvoriti usta, što je sprečava da drži jezik u ustima.

Kako Pretty Kitty postaje starija, njen jezik postaje sve izraženiji jer raste s mačkom. Iako je teško ne primijetiti joj jezik, on ne smeta previše ovoj mački da funkcioniše.

"Svaki veterinar kojeg smo posjetili rekao je da nema potrebe da joj pokušavamo srediti vilicu jer ona živi jako zdravim životom", kaže vlasnica ove mačke Clare Meyer.

Ona je dodala i kako je jedini “problem” koji se javlja zbog ovog posebnog jezika njene mačke, nered koji nastaje nakon njenog obroka.

"Ona je najneurednije biće na planetu kada jede, zahvaljujući svojoj deformaciji vilice. Njena je hrana svuda po zidovima i na podu, oko njene zdjele", kaže vlasnica, dodajući da njena mačka uglavnom jede suhu hranu jer joj je lakše da je konzumira.

Osim što ima prilično slatku facu koja njenu vlasnicu uvijek raznježi, Pretty Kitty je i jako simpatična i razigrana.

"Zapravo, ne znam šta bih radila bez nje. Njen jezik nam nikada ne dosadi i nasmijava nas svakog dana", završava Meyer.