Nazvan Potato
216

Mačak bez ušiju zbog svog neobičnog izgleda postao je zvijezda na društvenim mrežama

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Potato je mačak koji je morao ukloniti uši zbog upornih tumora, a zahvaljujući svom neobičnom izgledu postao je zvijezda na društvenim mrežama.

Potato je imao težak početak života kao lutalica u Kini, a Carl Leong i njegova supruga prvenstveno su udomili drugog mačka Horlicka te se kasnije vratili po njegovog prijatelja Potatoa, koji je tada još imao oba uha.

"Potato je živio kao mačka lutalica u Kini s Horlickom i nekim drugim uličnim mačkama. Kasnije ga je preuzela starica iz Hong Konga, ali je nažalost umrla 2016.", rekao je Carl za lokalne medije.

"Lokalno sklonište za mačke tada je preuzelo brigu o njima. U međuvremenu smo supruga i ja udomili Horlicka, našu prvu mačku, 2018. Nakon nekoliko mjeseci odlučili smo udomiti drugu mačku, pa smo ponovno posjetili sklonište i odabrali Potatoa jer je Horlickov stari prijatelj", dodao je.

Nažalost, Potato je dobio dijagnozu tumora na ušnim kanalima i nausnicama.

Srećom, mačku je spašen sluh iako je na kraju morao biti podvrgnut trosatnoj operaciji uklanjanja ušiju.

Njegovi vlasnici su za svoje ljubimce kreirali profile na društvenim mrežama, a Potato je osvojio sve svojim neobičnim izgledom.

"Mislim da je poseban i da drugima na Instagramu donosi pozitivnu energiju. Vjerujem da bi društvene mreže trebale biti mjesto za dijeljenje sreće", poručio je njegov vlasnik.