Preporuke veterinara
9

Kako da pas ostane aktivan dok traje izolacija?

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Mjere za suzbijanje epidemije COVID-19 ograničile su kretanje velikog broja ljudi širom svijeta, a isto vrijedi i za njihove kućne ljubimce.

Društvena distanca ne bi smjela ulijeniti vlasnike, a nedostatak aktivnosti može ozbiljno utjecati na kvalitetu života i zdravlje psa. Chad Dodd je veterinar s preko 20 godina iskustva. Svojim savjetima pomaže vlasnicima pasa, dok traje borba protiv koronavirusa.

Budite u pokretu

Bez obzira na veličinu doma, trebali biste izdvojiti barem 15 minuta dnevno kako bi se pas prošetao bržim tempom. Korist od ove navike imat će i vlasnik.

Skrivanje

Vlasnik pasa mogao bi sakriti njegove omiljene igračke, a potom pustiti ljubimca da ih pronađe. Nakon uspješnog traganja mogla bi uslijediti mala nagrada.

Bacanje igračke

Ovu igru veliki broj pasa voli, a može se igrati u dvorištu ili hodniku stana. Trebalo bi motivirati ljubimca da skoči za omiljenom igračkom, a onda je donese vlasniku.

Stepenice

Ako postoje u stanu ili stanu, važno je motivirati psa da s vlasnikom korača gore-dolje u intervalu od pet do deset minuta.

Korištenje otvorenog prostora

Dvorišta i prostrane terase savršene su dok traje razdoblje izolacije. Psu će odgovarati dnevna svjetlost i svjež zrak, a ako je prostor dovoljno veliki trebao bi motivirati ljubimca da s vremena na vrijeme potrči ili skoči, piše People.

Dijeta

Ako vlasnik primijeti da je pas debeo, sada je savršeno vrijeme da se porcije smanje za oko 10 posto. Ograničeno je kretanje još jedan razlog zbog kojeg bi pas trebalo manje jesti.