Pregazio ga automobil
1.9k

Grbavica je izgubila omiljenog komšiju: Pas Medo bio je simbol i najvoljenije biće ovog naselja

N. O.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Građane sarajevskog naselja Grbavica nedavno je rastužila vijest da je pregažen ulični pas Medo koji je bio svojevrsni simbol ovog dijela grada.

Naime, Medo je 14 godina bio prepoznatljivo lice Grbavice, a ovog uličnog psa su voljeli i pazili u cijelom komšiluku. Premda je već bio prilično star i svi su očekivali da bi uskoro mogao uginuti, mnoge je rastužila vijest da je stradao zbog nemarne vozačice koja ga je pregazila.

Iako su se građani odmah organizovali i odveli ga veterinaru, Medo je uginuo jer mu je bila polomljena kičma. Na društvenim mrežama mnogi se opraštaju od psa za kojeg kažu da je bio "najvoljenije biće na Grbavici".

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Uzevši u obzir da je riječ o uličnom psu, mnogi u komšiluku su zajedno brinuli u njemu te je tako imao mjesto gdje prespavati u zimskim noćima, jedan od komšija ga je svakodnevno šetao, a posebno mjesto imao je u kafiću Papagaj.

Upravo je vlasnik ovog kafića bio organizator prikupljanja novca kada bi Medo trebao na šišanje i za veterinarske troškove.

Medo je tako, iako ulični pas, bio zapravo u vlasništvu cijelog komšiluka te ističu kako je ostavio traga i mnogima će nedostajati.