Brzo i efikasno
11

Donosimo vam tri savjeta kako da uklonite dlake kućnih ljubimaca sa tepiha i kauča

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko mukotrpno može biti svakodnevno održavanje kauča i tepiha u prostorijama gdje borave životinje. Usisivač je najbolje rješenje, ali postoje i drugi odlični načini kako se riješiti dlaka vaših ljubimaca.

Koristite gumenu rukavicu

Za ovaj savjet potreban vam je samo jedan kućni predmet kojeg svako već ima u kuhinji, a to je gumena rukavica. Navucite gumenu rukavicu, lagano je navlažite vodom i zatim njome pređite preko površine svog kauča.

Ovaj trik također funkcionira s gumenom krpom ili samo vlažnom spužvom, samo pazite da trljate u različitim smjerovima kako biste pokupili sve dlačice i ne koristite previše tečnosti kako bi se kauč i tepih što brže osušili.

Očistite ga valjkom za dlake

Osim što lako uklanja dlake kućnih ljubimaca s vaše odjeće, valjak za dlačice jednako dobro funkcionira i na tapaciranom namještaju i tepisima. Ova metoda je laka, a potrebno je da valjkom pređite preko kauča.

Valjci za dlačice obično su učinkovitiji u uklanjanju dlaka na većim površinama kao što su jastuci za sjedalo i naslona kauča zbog njihovo čvršćeg dizajna. Ako pri ruci nemate valjak za dlačice, to možete učiniti i ljepljivom trakom za sličan učinak, ali to može oštetiti kauč, stoga budite pažljivi.

Iskoristite svoje stare čarape

Umjesto da bacate stare čarape, pretvorite ih u praktičan alat za čišćenje. Ako malo navlažite sportsku čarapu, okrenete je naopako i zatim stavite preko ruke, možete pokupiti životinjsku dlaku s neželjenih površina. Sportske čarape su bolje od normalnih čarapa jer su deblje. Opet, ne pretjerujete s količinom vode, jer ne želite završiti s mokrim namještajem.