Briga o životinjama
596

Dirljive fotografije iz Hrvatske: Vatrogasac spasio srnu od utapanja

I. S.
Foto: Facebook/radiomreznica
Foto: Facebook/radiomreznica
Fotografije na kojima vatrogasac iz Karlovca spašava srnu od utapanja postale oduševile su korisnike društvenih mreža te su ga pohvalili.

Hrvatski mediji objavili su da su Karlovac i Hrvatska Kostajnica najugroženija područja zahvaćena poplavama. Vatrogasci pomažu brojnim građanima, a nisu zanemarili ni životinje.

"Bitno je da neki po Facebooku pišu da se vatrogasci samo slikaju, a to koliko su ovi ljudi spremni dati sebe za drugoga, to nema veze", "Vatrogasci su naši heroji", "Kapa do poda što vodite brigu o životinjama", "Ima i dobrih ljudi", neke su od reakcija.

Foto: Facebook/radiomreznica
Foto: Facebook/radiomreznica

Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca, kazao je ranije da je voda ušla 20-ak kuća. Smatra da su pravovremeno reagovali.

"Svaki centimetar sad je problem. Očekujemo da će se zaustaviti rast Kupe i svih rijeka. Prognoze su bile čudne, čekamo sat po sat. Klučno je da su odsječeni dijelovi dobili dovoljno vreća. Ovo je prevelik vodostaj da bismo ga mogli u potpunosti kontrolisati", izjavio je.

Foto: Facebook/radiomreznica
Foto: Facebook/radiomreznica

Kao što je već poznato, i Krajina se suočava s poplavama. Na današnjoj hitnoj sjednici Vlade FBiH interventno je izdvojeno 500 hiljada KM za pomoć poplavljenim područjima. Bihać, Bosanska Krupa i Sanski Most dobit će po 150 hiljada KM, a Ključ 50 hiljada KM.