Ljubav iznad svega
78

Britanka napustila posao kako bi svom teško bolesnom psu uljepšala posljednje dane

I. B.
Britanka je svojoj ljubimici odlučila ispuniti posljednje dane života (Foto: Instagram)
Britanka je svojoj ljubimici odlučila ispuniti posljednje dane života (Foto: Instagram)
Kada je tek dobila svog ljubimca nije ni pomišljala da će jednog dana doći vrijeme za rastanak, no danas kada se to desilo, ova Britanka odlučila je svom psu priuštiti nezaboravne posljednje dane njegovog života.

Megan Marshall iz Readinga već neko je vrijeme svjesna da se vrijeme za rastanak sa njenom ljubimicom Sashom približilo, a prije nego bolest uzme maha, odlučila je da joj ispuni svaku želju i priušti brojna zadovoljstva.

Sve je počelo prošlog ljeta kada je Megan primijetila da se nešto čudno dešava sa Sashom. Retriverka je počela da se sapliće i pada, a ponekad bi se, tvrdi, borila kako bi 10 minuta ostala na šapama bez da se sruši.

"Nas dvije smo uvijek bile protiv svijeta. Osjećala sam da Sashi želim vratiti za svu radost koju je ona meni pružila. Apsolutno je to zaslužila", rekla je Megan.

Sa ispunjavanjem želja počele su već u oktobru, a do danas Sasha je posjetila Windsor, bila u zološkom vrtu, pila capuccino za pse te dobila "romantičnu" večeru za Valentinovo.

Svojoj ljubimici Megan je priredila i profesionalno fotografisanje, počastila je posebnim sladoledom, vodila na izložbu pasa i čak joj, kako kaže, "dopustila da prespava kod prijatelja". Također, odvela ju je u obilazak vatrogasnim vozilom.

"Policija i vatrogasne službe bile su nevjerovatne s njom", rekla je njena vlasnica.

Kada je Sasha došla u Meganin dom imala je svega 12 sedmica, a sada je nedavno proslavila 15. rođendan.

"Mislili smo da ćemo je izgubiti do Božića. Odlučila sam ostaviti svoj posao i uložiti sve vrijeme u nju kako bi ga što bolje iskoristili", ispričala je Megan.

Kada govori o svojoj ljubimici, Megan ima samo najljepše riječi: "Ona je nježna i puna ljubavi. Mogu je svuda povesti sa sobom. Moj savršen pratitelj koji me nikada ne napušta", rekla je.

Istakla je kako se Sasha borila sa brojnim zdravstvenim problemima uključujući artritis, benigne tumore, pankreatitis, kao i degenerativnu mijelopatiju koja će je uskoro spriječiti da skroz hoda.

"Svaki dan je različit. Imamo dobre i loše dane. Nekada može da hoda i do 45 minuta, a nekada to nije u stanju", priznala je ona, pa nastavila: "Nikada ne znam kakav nas dan čeka, ali naučila sam da one dobre iskoristim maksimalno", rekla je.

Prisjetila se i odlaska na plažu sa svojom ljubimicom za koji tvrdi da je odmah uticao na Sashino bolje raspoloženje.

"Nemam pojma koliko mi je još vremena ostalo sa njom. Ne mogu zamisliti svoj život bez nje", zaključila je Megan koja se nada da je pred njom i Sashom još puno uzbudljivih avantura.