Priča koja topi srca
77

Amerikanka ne znajući udomila psa kojeg se morala odreći u djetinjstvu

I. Bobeta
Facebook/Nicole Grimes
Facebook/Nicole Grimes
Nicole Grimes bila je desetgodišnjakinja kada je dobila svog prvog ljubimca - psića Chloe. Četiri godine poslije, bila je primorana da ga da na udomljavanje, ni ne sluteći da će se godinama kasnije ponovo sresti.

"Kad sam bila mala sve što sam željela bio je psić. Baka mi je ispunila tu želju, donijela je Chloe sa ružičastom mašnom na sebi", kaže Nicole.

Od toga dana, Nicole i Chloe nisu se odvajale, no nakon četiri godine bila joj je primorana reći "zbogom".

"Tata je dobio posao od kuće i stalno je provodio vrijeme na telefonu, a Chloe je bila previše razigrana i stalno je lajala", objašnjava Nicole.

Shvativši da nema drugog izlaza, teška srca dala je psića na udomljavanje.

"Bila sam jako tužna. Jako sam ga voljela", kaže.

Facebook/Nicole Grimes
Facebook/Nicole Grimes

No, osam godina poslije, Nicole je odlučila da udomi novog psa. Prijateljica joj je na Facebooku poslala nekoliko fotografija već odraslog mješanca pomeranca i pudlice koji je tražio dom, a ona je odmah primijetila sličnosti.

"Nenormalno je ličio na Chloe kada je bila štene, zato je odmah osvojio moje srce", rekla je Amerikanka koja je odlučila udomiti psa.

"Kada smo je doveli kući, odmah se uklopila. Ponašala se i radila stvari na isti način kao Chloe. Počela sam sumnjati da je to ona, ali muž je bio skeptičan po tom pitanju".

Nakon što su je odveli kod veterinara kako bi skenirali njen mikročip, ispostavilo se da je Nicole bila u pravu.

Facebook/Nicole Grimes
Facebook/Nicole Grimes

"Nismo mogli vjerovati. To je bio jedan od najuzbudljivijih trenutaka u mom životu. Kao da se vratio dio mog djetinjstva", rekla je presretna vlasnica.

Danas, Nicole i njena ljubimica ponovo su najbolje prijateljice, a sada je tu i vlasnicina kćerka, jednogodišnja Violet koja je Chloe odmah zavoljela.