Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
očito je da na svijetu ima i debilnijih od nas na balkanu.
mi balkanci smo u mnogim stvarima "u kurcu", al kad vidim ostale zahvalim bogu sto sam iz bih...
Moj druže Vlado, kad bi htio da nešto više znaš o Balkanu i Balkancima onda bi vjerovatno znao da je u nekim krajevima na Balkanu još uvijek živ običaj "mirenje" porodica mladenaca premda je običaj "krađe" mlade više manje nestao. Krađa mlade u našim krajevima bila je najčešće u slučaju da mladenici nisu bili u stanju da daju miraz. U principu to se dešavalo uz prešutnu dozvolu obje porodice. Sad je to rijetkost ali ovo "mirenje" i baš nije. Ja sam "učestvovao" u jednom takvom "mirenju" kao prijatelj obje porodice a proces se svodi na to mladoženjina pratnja sjedne s ocem mlade razmijeni dvije tri i to je to. Znam da neki običaji ponekad zvuće čudno ali većina tih običaja ima logično objašnjenje i uporište u tradiciji.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
e to ti je reć pokupio trebu
ovo treba i kod nas uvesti...
Zar donedavno i kod nas nije bila ova praksa...
e ,,,
''...budući mladoženja okupi grupu mlađih prijatelja i zajedno se voze uokolo tražeći djevojku koju on želi oženiti.'' NAŠ'O trebu. (u doslovnom smislu)
"... a blizu 84 posto žena na kraju pristane" mala ispravka, radi se o brojki od 83,72% Kako su dosli do ovog podatka ?
ima to i kod nas, samo što su ovi malo ozbiljniji :)
..Ripley, believe or not, odbacio ovu vijest. Izgleda, nevjerovatna...
Pametno. Nema, cim ti pustis zensku ode sve u helac. Ove danas nashe djevojke oce da im placas pice, oce izlaske, oce frizure, pedikere, da ih skolujes, sve oce samo brak i decu nece.. pa kada te opeljuse ka pjetla odoshe drugome da ga peljusaju... Trebalo bi se i o ovome malo pisati...
"naSHe", "odoSHE"... Zaista? Daj nemoj mučit ni sebe praveći se Englez, a ni nas. Imaš na tastaturi "š", koristi ga.
ma ljudi ja sam se samo šššššššššššššššššššalio! Nisam papucar zena me povukla za uho kad je vidjela sta sam napisao :)))) Cop21@ Hvala druze. Sta bih ja bez tebe :)))
Ovo izgleda k'o privatizacija.
jes pa da me punica razguli kao napolitanku
Evo, ovako je i danas u onim selima oko Dervente. Kad je kakav svetac-dernek, djevojka koja malo iziđe s prijateljicama u selo, ne zna hoće li se vratiti kući!
Kindapujte i mene
Ne vole oni ***zovne :)
ne znadu sta je dobro i jeb.............
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
"26-godišnji Tyhchtykbek" :DDDDDDD koje ime
Ovo ti je Tićibegović (otprilike)
"U principu, budući mladoženja okupi grupu mlađih prijatelja i zajedno se voze uokolo tražeći djevojku koju on želi oženiti. Djevojka obično nema pojma šta se dešava i doslovno biva uvučena u automobil nasred ulice." Jebeš hrkljuš, ovo su prava pravila!
uzet kombi i samo ih ubacuj
Sto bi bilo dobro vako Titovom, razgledat i samo ubacivat' :D