Veoma bitne osobine
12

Stabilan odnos pun ljubavi: Znakovi u vezi koji pokazuju da možete vjerovati svom partneru

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Povjerenje je jedna od najvažnijih osobina potrebnih za ozbiljnu vezu, ali također može biti teško znati da li ga zaista imate kod partnera.
Srećom, postoje neki znakovi koji mogu otkriti da li je vašem partneru zaista stalo do vas i na taj način riješiti vam dilemu o tome da li ste u stabilnoj vezi punoj ljubavi.

Partner dijeli svoje osjećaje

Iskrenost u vezi sa svim mislima i osjećajima jedan je od najvećih znakova da možete vjerovati svom partneru. Pokazivanje emocija može biti rizik za ismijavanje i kritike na vaš račun, ali ako i vi i partner imate otvorenu komunikaciju, vaša odnos je stabilan i možete mu vjerovati.

Razgovor nekim ljudima pomaže da obrade svoje osjećaje, ali drugima je potrebno vrijeme nasamo da razriješe svoje osjećaje. Čak i ako je potrebno nekoliko sati ili čak nekoliko dana da se vaš partner otvori, ta emocionalna rasprava pokazuje duboku razinu povjerenja u vezi.

Priznaje kada pogriješi

Priznavanje malih grešaka pokazuje da je partner spreman biti iskren i da vam vjeruje kada je ranjiv. Ako partner nije spreman preuzeti odgovornost za sitnice, neće moći preuzeti ni odgovornost za bitnije stvari. Dakle, iskrena isprika pokazuje želju za izgradnjom povjerenja u vezi. S druge strane, ove crvene zastavice pokazuju da bi vaša veza mogla biti pred raskidom.

Traži izgovore da te dotakne

Seks nije jedini znak fizičke intimnosti u vezi. Držanje za ruku i poljubac ujutro pokazuju da ste duboko povezani i da u vezi postoji povjerenje. Primjerice, doći će iza vas da vas zagrli dok kuhaš je intimnost.

Dijelite bankovni račun

Znak povjerenja u vezi je kada su partneri spremni potpuno se izložiti riziku i biti vrlo otvoreni po pitanju financija. To je zato što čin skrivanja novca od partnera pokazuje da na određenoj razini očekujete najgore od partnera. Čak i ako imate različite bankovne račune, otvorenost u vezi s financijama pokazuje da ovisite jedno o drugome i da vjerujete jedno drugom dovoljno da ostanete ranjivi.