Ljubav i veze
0

Sedam načina za postizanje kvalitetnijeg muškog orgazma

Sarajevo-x.com
Dobar seks podrazumijeva obostrano zadovoljstvo. Toliko se pažnje pridaje ženskom orgazmu, da često zaboravimo na muški. Iako muškarci u 99% slučajeva dožive orgazam tokom snošaja, to ne znači da su intenzitet i osjećaj uvijek isti. Ejakulacija nije jedina značajka orgazma, to možete postići i uz osrednji pornić i desnicu. Može to mnogo bolje.

Predigra je bitna i za muškarce

Nemojte da vam jedini cilj ulaska u krevet bude "op-prc-ah-štrc". Slušajte zvukove oko sebe. Njene uzdahe i mumljanje. Dodirujte se duže, bez da se odmah fokusirate na njen "centar svemira". Ženama je duža predigra ključna za dobar seks i orgazam, a muškarcima donosi znatno intenzivniji i ljepši osjećaj. Pogledajte je u oči i pustite da vas ona dodiruje po cijelom tijelu. Ako imate neko ogledalo u blizini kreveta, iskoristite ga. Gledajte se u oči preko ogledala. Veoma senzualno.

Fantazirajte

Ponekad fantaziranje da vam je partnerica u opasnosti i da je jedino vi možete spasiti može imati velikog utjecaja na orgazam. Nije strašno da u glavi ponekad odvrtite neki film, a da to nije naravno kako svoju partnericu varate sa komšinicom iz stana do. Slobodno zamislite da je ona neka druga žena. Ako niste sigurni kako će to prihvatiti, nemojte joj govoriti. Samo pazite da ne uzviknete tuđe ime u pogrešnom trenutku.

Ako je i ona voljna za ispunjavanje fantazija, krenite sa najjednostavnijom. Dva potpuna stranca se sreću i započinju burnu noć. Ovakve situacije mogu dovesti do moćnog orgazma.

Dopustite joj da stimulira i ostale tačke na vašem tijelu

U anusu se nalazi muška G tačka. Dok se seksate, dopustite da vam masira područje oko anusa te da vam pruži detaljnu masažu prostate iznutra. Takva stimulacija vodi do dosta dugotrajnijih orgazama.

Ako ste baš pravi protivnik analnih dodira, neka vaša izabranica srca rukama obuhvati testise i masira ih te ponekad lagano (naglasak na lagano) povuče. Ovo će vam pružiti duže pred-orgazmično stanje i spektakularan osjećaj.

Prekid seksa

Kada uđete u nju, ne morate se zadati i pokušati završiti to u najkraćem mogućem roku. Nije trka na 100 metara. Prekinite odnos i radite nešto drugo. Pri tome ne mislimo na otvaranje piva i utakmicu na TV-u. Ovakvi prekidi produžavaju odnos i na veliko su zadovoljstvo i muškarcima i ženama. Dakle zastanite, malo se ljubite se i onda ponovo uđite u nju. Ponovite to nekoliko puta. Ovo će oboma pričiniti veliko zadovoljstvo i velike su šanse da večer završi i muškom i ženskom ejakulacijom.

Keglajte

Da, to su one vježbe koje obično žene rade. No isti efekat imaju i kod muškaraca. Stisnete zdjelične mišiće i butine, pa pustite. Radite to kad god vam padne napamet.

Upustite se u avanturu sa agresivnijim seksom

Možda se ne čini tako, ali u boli ima i zadovoljstva. Ponekad povlačenje za kosu, udaranje po stražnjici i zadržavanje daha može voditi do nezaboravnog orgazma. Naravno, vi morate bit upoznati sa tematikom, a žena biti voljna da vam to radi.

Isto je i obrnuto. Kod nekih muškaraca povlačenje žene za kosu je nevjerovatno iskustvo, kao i spanking ili vezivanje. No sve je stvar dogovora. Ništa ne raditi na svoju ruku.

Orgazam na kraju

Mnogo muškaraca počnu "pumpati" kao ludi kada osjete približavanje orgazma i u tom naletu ejakuliraju. Pokušajte se usporiti i osjetiti taj trenutak. Kada osjetite da ste blizu, "izbacite iz brzine" i obratite pažnju na sve osjećaje koji idu uz ejakulaciju .