Emocije su itekako važne
3

Pomoću ovih pravila Kama Sutre postići ćete bolji seksualni odnos

Klix.ba
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kama Sutra je drevni tekst indijske sanskrit književnosti i sadrži savjete za kvalitetan seksualni odnos. Neka pravila su ključna kako biste ovo uspjeli postići.

Kama znači senzualnost ili seksualno zadovoljstvo, a sutra označava konopac "koji drži stvari zajedno". Kao autor teksta se navodi hinduistički filozof Mallanaga Vatsyayana. Tekst sadrži 1.250 stihova podijeljenih u 36 poglavlja, odnosno sedam dijelova.

Naime, kako je navedeno u Kama Sutri, predigra je ključna za dobar seks. No, nije riječ samo o fizičkoj predigri. Morate imati na umu da je podjednako važno imati kvalitetnu komunikaciju s partnerom, odnosno partnericom i verbalno iskazati ljubav.

Činjenica je da muškarci lakše dožive orgazam. Mnogi bi pomislili da je onda logično da oni prvi dožive orgazam. Međutim, Kama Sutra navodi da žene trebaju imati prednost i da se muškarci trebaju potruditi da zadovolje partnerice. Ukoliko to ispune, to znači da ih razumiju i cijene.

U Kama Sutri je također napisano da je seks mnogo više od fizičkog zadovoljstva. Pomoću seksa partneri postižu bolju komunikaciju i povjerenje. Iz tog razloga biste seks uvijek trebali smatrati nečim mnogo značajnijim od zadovoljenja pobude.