Pažljivo birajte
15

Ovo je najgori dan u sedmici za prvi sastanak, prema TikToku i aplikaciji za spojeve

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Prema TikToku, ali i stručnjakinji aplikacije za spojeve Match, subota je možda najgori dan za zakazivanje prvih spojeva, a istovremeno preporučuju srijedu ili četvrtak uveče.

Charlotte (@welcometothepeasantparty), koja dijeli savjete za izlaske na TikToku, kaže da su subote najgori dani za prvi sastanak.

"Zato je subota sra**e za prve spojeve. Pod pretpostavkom da radite, ponedjeljkom i petkom (9 do 17 sati), radnim danima već ste van kuće, izgledate dobro i ne radite to samo za prvi sastanak", navela je.

"Vikendom nemate čvrste obaveze da bi vas podigle i izvukle iz kuće. Ako se dotjerate, to je obično za taj sastanak. Osim toga, radnim danima, posebno od ponedjeljka do četvrtka, vjerovatno će biti specijaliteta u ugostiteljskim objektima i nema turista, gužve ili bilo čega", navela je u nastavku.

@welcometothepeasantparty The #saturday #firstdate… always a bad move, but thats just my #hottake. #fyp #foryou #dating #datingtips #datingadvice #datingapp ♬ original sound - Dating by Charlotte W

Navela je da ćete loš prvi sastanak koji se desio u subotu više pamtiti: "Zamjerit ćete zbog gubitka slobodnog dana, dok će nasumični loš spoj u utorak biti davno zaboravljen do sljedećeg mjeseca".

Stručnjakinja za sastanke aplikacije za spojeve Match, Hayley Quinn, potvrdila je ove navode i kaže da su neki dani bolji od drugih.

Za Metro je kazala: "Ciljajte na srijedu ili četvrtak uveče, ili nedjeljni ručak. Petak ili subota navečer će vjerovatno biti sačuvani za druženje s prijateljima i neće se smatrati vrijednim trošenja za prvi sastanak".

"Umjesto da predlažete noć u kojoj će vaš partner vjerovatno imati druge planove, ciljajte na večernji izlazak sredinom sedmice. Onda, ako nema iskre, uvijek možete kriviti rani početak sljedećeg dana kako bi sastanak bio kratak i sladak", savjetuje.

Ipak, ako su vam dani u nedjelji naporni, isprobajte taktički brunch za vikend.

"Vikendom, sastanci za brunch mogu dobro funkcionirati, jer su obično u kasno ujutro i omogućavaju ljudima da se izležavaju i odmore, ali su dovoljno rano da se ne sukobljavaju s drugim planovima", pojasnila je.