Razmislite dvaput
21

Ovih pet pitanja nikad ne biste trebali postaviti na prvom sastanku

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Među savjetima za prve sastanke na TikToku u nekoliko videa izdvojena su i pitanja koja ne trebate postavljati, a uključuju i bilo kakve brojke te pitanja o bivšima.

Djevojke na TikToku nerijetko dijele savjete vezane za ljubavne veze, a na ovoj mreži hashtag "dating tips" (savjeti za izlaske) prikupio je nekoliko miliona pregleda.

Tako se u nizu videa izdvajaju i oni u kojima nabrajaju šta nikako ne raditi na prvom izlasku s potencijalnim partnerom, a posebno šta ne treba pitati žene.

Među pitanjima koje ne treba postavljati navode:

  • Ne postavljajte nijedno pitanje čiji je odgovor broj - Ovo uključuje godine, koliko plaća stanarinu i koliko dugo je na svom trenutnom poslu. Ne pitajte koliko novca zarađuje, koliko često ide u teretanu ili koliko djece će možda jednog dana poželjeti. Nije potrebno ništa kvantifikovati na prvom sastanku.

  • Ne pitajte zašto je strastven/a oko stvari koje voli - Ako ne razumijete tačku gledišta, pitanje će samo naglasiti disparitet. Umjesto toga, fokusirajte se na ono što vam je zajedničko. Jednom kada se bolje upoznate, lakše ćete objasniti svoju perspektivu.

  • Ne pitajte o njenim posljednjim iskustvima na izlascima i sastancima - Ništa nije nezgodnije na prvom sastanku od toga da odgovorite na pitanje "Kada je bio vaš poslednji sastanak?". Možete učiniti da drugoj strani bude samo neprijatno.

  • Ne pitajte ništa o bivšim vezama - "Koliko je dugo trajala vaša najduža veza?" ili "Jeste li ikada izlazili s mlađim/starijim" - nije vrijeme da pitate bilo šta od toga na prvom sastanku.

  • Ne pitajte o obrazovanju - Ovakva pitanja će djelovati kao da ste na intervjuu za posao te da istovremeno pokušavate odrediti vrijednost suprotne strane u zavisnosti od stepena obrazovanja ili čime im se bave roditelji.