Mnogi su se raznježili
129

Objava na popularnoj stranici Spotted Sarajevo oduševila ljude: Konačno nešto korisno i pametno

D. J.
Foto: Shutterstock/Screenshot: Facebook/Spotted Sarajevo
Foto: Shutterstock/Screenshot: Facebook/Spotted Sarajevo
Prije desetak godina osnovana je Facebbok stranica "Spotted Sarajevo" koja ima za cilj olakšati upozanavanje osoba u slučaju da im iz nekog razloga niste mogli/smjeli/htjeli prići uživo.

Stranica je kroz godine stekla veliku popularnost i danas ima preko 100 hiljada pratitelja, a svakodnevno stotine ljudi na njoj traži nekoga ko im je "zapeo za oko" na ulici, u kafiću, restoranu ili na koncertu.

Sve objave su anonimne, a ovih dana jedna je posebno oduševila pratitelje ove stranice.

"Malo jače od godinu, zahvaljujući Spotted-u upoznao sam prelijepu djevojku ovdje. Počeli smo se dopisivati, izlaziti. Svidjeli se jedno drugom i počeli se zabavljati. Nedugo zatim smo se i vjenčali. Ljubavi moja sretna ti godišnjica braka. Da ih još dugo provedemo u ljubavi i zdravlju.Voli te tvoj #zmu", stoji u objavi koja je pokupila preko 500 lajkova. i raznježila mnoge.

"Tako i treba...Navratite opet na Spotted i podsjetite ove što se traže, a nisu se našli da je i to moguće", "Ne poznajem vas, ali vam ono svim srcem želim sreću, a ovi što komentare ružne daju to su samo ne ljudi. Dabogda svi sretni bili, pozdrav za ženski rod", "Tek sad skontah da sam emotivan", "Prelijepo", "Čestitamo", "Ovo smo mogli biti mi ali te moji komentari nisu nasmijali i nisi se javila", "Nakon dužeg vremena da se pročita nešto korisno i pametno. Sretno vama dvoma", pisali su jedni, dok je bilo i onih koji sumnjaju u istinitost objave.

"Već vam godišnjica, a malo jače od godinu se uspjeli upoznat, izaći, u vezi biti i uzeti... Alal vam vera", "Laže lik, loži raju", "Iz rubrike: 'nije se desilo'", komentirali su skeptici.

Bilo kako bilo, s obzirom na popularnost i dugovječnost stranice, zasigurno je kroz 10 godina dovela do toga da se mnogi parovi upoznaju, zaljube ili sklope lijepo prijateljstvo.