Slažete li se?
15

Novi "fenomen" u ljubavnim vezama dokazuje da tradicija izumire

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Postoji novi "fenomen" vezan za ljubavne veze koji zapravo dokazuje da tradicija izumire kada je riječ o ljubavi.

Upoznaj muškarca, udaj se, zasnuj porodicu. Ova ranija društvena norma je smatrana najuspješnijim putem do sretnog života za žene. Novi podaci su otkrili da je ženama muka od stalnog pristika da se pridržavaju tradicije.

Aplikacija Bumble je objavila godišnji izvještaj u kojem je navedeno da se žene "povlače" i umjesto toga daju prioritet pronalaženju pravog partnera umjesto da žure postići "zastarjeli" cilj.

"Žene se sve više osvrću oko sebe i pitaju zašto osjećaju potrebu da slijede stari 'pravilnik' kada su u pitanju ljubavne veze. Zapravo, 31 posto njih navodi da više nisu fokusirane na pridržavanje tradicionalnim vremenskim rokovima i prekretnicama u vezama", izjavila je Lucille McCart, PR spomenute aplikacije.

Dodala je kako to ne znači da "klasične" veze više nisu važne.

"Međutim, samo 23 posto njih aktivno traži brak kao cilj. Mislim da je ovo zaista uzbudljiva revolucija. Često kada počnete izlaziti s nekim i to postane ozbiljno, možete se osjećati nesposobnim da odstupite od tradicionalnih očekivanja o tome kako bi se veza trebala razvijati, ali je sasvim uredu željeti nešto drugačije", objasnila je.