Kraj ljubavi
36

Neki su bili zajedno kratko vrijeme, a neki čak 45 godina: Ovi prekidi su obilježili 2023.

D. J.
Ilustracija: A. L./Klix.ba
Ilustracija: A. L./Klix.ba
Prošlu godinu brojni parovi neće pamtiti po dobrom s obzirom da su mnogi stavili tačku na svoju ljubavnu vezu.

Odluku o razvodu ili prekidu dugogodišnjih veza donijeli su brojni poznati parovi, kako oni u svijetu, tako i oni s Balkana.

Stručnjaci su već ranije upozoravali da bi pandemija i postpandemijske godine mogle dovesti do prekida veza i razvoda, što se pokazalo istinitim.

Faris Pinjo i Tara Thaller

Hrvatska glumica Tara Thaller i bh. muzičar Faris Pinjo razveli su se nakon godinu i pol braka. Vijest o razvodu potvrdili su početkom juna, a samo dva mjeseca kasnije Tara je otkrila da je u vezi s Mateom Cvenićem s kojim se natjecala u showu Nove TV "Ples sa zvijezdama".

Krajem ove godine Faris je više puta viđen s novom djevojkom, splitskom glumicom Anom Uršulom Najev.

Ella Dvornik i Charles Pearce

Hrvatska influencerica Ella Dvornik nakon nekoliko mjeseci nagađanja potvrdila je kako se ona i njezin suprug Charles Pearce razvode.

Ova 32-godišnjakinja tvrdi kako do te odluke nisu došli samo tako, ali ništa više od toga nije željela komentirati.

Jelena Perčin i Momčilo Otašević

Još jedan par koji je ove godine šokirao rastavom su glumci Jelena Perčin i Momčilo Otašević. Bili su u braku pet godina, nakon čega su odlučili krenuti svako svojim putem. Glumica je nakon višemjesečnih nagađanja o kraju njezinog drugog braka, otkrila kako do te teške odluke nije došlo slučajno

Jeleni je ovo bio drugi brak, a u njemu je dobila sina Jakšu i kćer Mašu. Iz prvog, s poduzetnikom Kristijanom Babićem, ima i 13-godišnju Lotu.

Sofia Vergara i Joe Manganiello

Ni na svjetskoj sceni nije bilo mirno pa su javnost šokirali razlazi nekih svjetskih zvijezda.

Nakon sedam godina braka vijest da se razvode podijelili su glumica Sofia Vergara i Joe Manganiello. Papire za razvod podnio je Joe, a kao razlog zašto više ne mogu biti zajedno spomenuo je "nepremostive razlike u njihovim karakterima".

Kevin Costner i Christine Baumgartner

Američki glumac Kevin Costner nakon 18 godina braka rastao se od supruge Christine Baumgartner, inače bivše manekenke s kojom ima troje djece. Uvjeti konačne nagodbe za sad još uvijek nisu poznati, ali prema pisanju medija, Baumgartner će dobiti veći iznos nego što je bilo predviđeno predbračnim ugovorom. Sudski dokumenti navode kako bivša manekenka ima pravo na gotovo 1.5 miliona dolara.

Reese Witherspoon i Jim Toth

Iako je njihov bračni život na Instagramu djelovao idilično, izgleda da je stvarnost bila drugačija. Njihove neosporive karakterne razlike i udaljavanje razlog su prekida poznate glumice Reese Witherspoon i njezinog supruga Jima Totha. Odluku da su se odlučili rastati javno su objavili svega dva dana prije 12. godišnjice braka.

Sophie Turner i Joe Jonas

Jedan od najburnijih razvoda ove godine bez sumnje je onaj između britanske glumice Sophie Turner, zvijezde serije ‘"Igra prijestolja‘" i muzičara Joea Jonasa. Par koji je u braku od 2019. godine, te zajedno ima dvije kćerke, još uvijek se nije izjasnio koji su tačno razlozi njihovog razlaza.

Izvor blizak paru izjavio je za TMZ kako Sophie voli noćni život i zabavu, dok Joea veseli miran život kod kuće, ali čini se kako im je presudila treća osoba jer je Sophie nedavno uhvaćena kako ljubi drugoga.

Hugh Jackman i Deborra-Lee

Australski glumac Hugh Jackman i njegova supruga Deborra-Lee, također glumica, odlučili su se rastati nakon 27 godina braka.

Kako je prenio britanski Daily Mail, par se rastao u prijateljskim odnosima.

Britney Spears i Sam Asghari

Nakon samo godinu dana braka vijest da se rastaju podijelili su i pjevačica Britney Spears i njezin, sad već bivši suprug, Sam Asghari.

Počeli su izlaziti 2016. godine nakon što je Sam uspio dobiti ulogu u jednom od njezinih muzičkih spotova.

Meryl Streep i Don Gummer

Ove godine ljubitelje showbiza posebno je zatekla vijest o rastavi glumice i oskarovke Meryl Streep i njezinog supruga Dona Gummera koji su u braku bili 45 godina.

Iako su već neko vrijeme razdvojeni, bivši bračni par tek je u oktobru ove godine otkrio kako više ne žive zajedno.

Ricky Martin i Jwan Yosef

Pop zvijezda Ricky Martin i njegov suprug Jwan Yosef sredinom godine otkrili su kako se razvode nakon šest godina braka.

"Odlučili smo okončati naš brak s ljubavlju, poštovanjem i dostojanstvom prema našoj djeci i poštujući ono što smo iskusili kao par svih ovih prekrasnih godina. Sada je naša najveća želja održati zdravu obiteljsku dinamiku i odnos usredotočen na mir i prijateljstvo kako bismo nastavili zajednički odgoj naše djece, čuvajući poštovanje i ljubav koju imamo jedno prema drugome", napisali su u objavi na društvenim mrežama.