Komentari (225)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa da može imati ime na fejsbuku: Šeherzada Šehbajraktarević ex Hadžiosmankarakakapetanović i muž Lutvo
eo uzet ću ja ženino ako ima kakva fina.. da se ostvari ravnopravnost i da se popishkimo po feministkinjama 😂😂
@BaustelaLowenbrau fina bogata
@BarQ bogata duhom, to je najbitnije 😂😄😃
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Zene moraju postivati pravila oblacenja na poslu a muskarci ne?? E pa ja bas suprotno mislim. Dok mi ljeti mozemo nositi laganu suknjicu do koljena i haljine, bluze bez rukava i slicno, pa i prikladne sandale i polusandale, muskarac mora imati duge hlace, mora imati rukave, mora imati zatvorene cipele... Kako bi to izgledao muskarac na radnom mjestu u bermudama, sandalama, i majici bez rukava?? Generalno ne smatram ni jedan spol vise ili manje ugrozenim, sve zavisi od situacije...
...ali naporna je ova prica o ugrozenosti zena... brate znam 101 primjer gdje je bolje (i lakse) biti zena.
Vala da nije uzela ne bi je ni ozenio.
e vala bi je zayebo u pm!
@vinja Čao mačko!
Najjednostavnije je da svak zadrzi svoje prezime. Manje zavrzlama ako se razvedu.
Bauk oko gluposti.
Ja lično ne bih nikad od momka trazila da uzme moje prezime jeste fkt smijesno i ko kaze da nije laze, ali bih zadrzala svoje. Djeca neka se prezivaju kao i tata pa kasnije ako im je do mijenjanja neka mjenjaju. Opustite se i volite a ove formalnosti se daju lako rijesiti.
@T.I. e ti ces dusho vjerovatno citav zivot nositi svoje prezime :) Jedino ako si mirazusha ia sanse da nadjes nekog golju.
Vala ako se preziva nesto kao Visuljak ili Zaguz ili Lopina...neka fala.
Zasto bi neko bio primoran da mijenja identitet zbog ulaska u brak? Znaci apsolutno nije bitno zenino porijeklo, pa se moze pripisati bilo kome? Moje prezime je ono koje nosim od rodjenja, ne postoji nesto sto bi me moglo natjerati da prihvatim neko drugo umjesto njega. I generalno, dodavanje drugog prezimena razumijem nekako, ali potpunu promjenu nikako.
Po regiji iz koje dolaziš a sudeći po nicku vrlo vjerovatno je da se prezivas Maslo, Krčo, Ćutuk i sl. zato se ti curo draga sa takvim stavom dabogda da udaš taman da su ti sise ko lubenice.
@nusko; upravu si jarane, budi ti ljuta i zajebana tati i mami i prezivaj se ko oni pa nisam ja taksiratu dužan da se ćitav život budim pored hercegovačke ljutice (šargana), ako ho`š ko insan, može, a mene postrojavat vala nećeš
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Ja bih predložila da suprug uzme ženino prezime . Sigurno bi se bolje sporazumjeli
@aidaohranovic hahah dje si Aida ohranovicko, e kad napravite ovako glupe nikove nije mi dobro
Dvoprezimenjakinje nisu 100% odane žene. Uvijek misle a šta ako se razvedem, žene dislajk i papučari
@KulinBanana sta sve necu cuti. U slucaju razvoda ionako mjenjas prezime, sigurno nece ostati duplo.
Ocekujemo i mi od muskaraca da budu provajderi pa nisu. Hehe
nece uzeti od komsije prezime
ako se ne mogu oko toga nagoditi, ne rebaju se ni zeniti.
ja sam mislio da je do prezimena, ali nije...
Bez uslovljavanja zena ce lagano uzeti muzevo prezime.
Imam vec ohoho bracnog staza ali sam zadrzala svoje i dodala njegovo. I moje rodjeno prezime sam JA, mogu se pet puta udat i promijenit u suprugovo. Njegovo je reda radi, nikad nece biti moje kao rodjeno.
@Mala Miccy imam jedno pitanje. Dali si za to da su žena i muškarac u svemu ravnopravni ? To znači da nema razlike u bilo kojoj vrsti posla, uključujući i teške fizičke poslove, da nema razlike naprimjer u ratu tj. služenju vojnog roka itd. znači ni u jednom segmentu nema razlike.
Imaš i muda sigurno 😀😀😀