Evo koji je iznos
20

Kina nudi novčani poticaj za bračne parove ako je mladenka mlađa od 25 godina

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Kineski istočni okrug Changshan nudi poticaj za mladence u vrijednosti od 126 eura, ali samo ako je mladenka mlađa od 25 godina.
Naime, oni nastoje da potiču brakove i rađanje djece u primjerenoj dobi. To je jedna od posljednjih mjera za poticanje mladih na sklapanje braka usred sve veće zabrinutosti zbog pada nacionalnog nataliteta.

U obavijesti, koja je nedavno objavljena na službenom WeChat profilu okruga Changshan, navodi se da je nagrada za promicanje "braka i rađanja djece primjerenih dobi". Također je uključivao niz subvencija za brigu o djeci, plodnost i obrazovanje za parove koji imaju djecu.

Inače, kineske vlasti zabrinute su zbog prvog pada stanovništva, koji se dogodio nakon 60 godina pa pokušavaju poduzeti niz mjera za povećanje nataliteta, uključujući financijske poticaje i poboljšane ustanove za brigu o djeci.

Minimalna dob za brak u Kini za muškarce je 22 godine, a 20 godina za žene. Međutim broj brakova je opao u odnosu na protekle godine što je ujedno smanjilo i natalitet. Samo prošle godine bilo je 800.000 brakova manje nego u 2021. godini.