Snimljena 1984. godine
104

Ilma Karahmet pokrenula trend na vjenčanjima: Ovu pjesmu sve više parova bira za prvi ples

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Mlada bh. pjevačica Ilma Karahmet posebno je traženi izvođač na svadbama širom BiH, a djeluje da je izvođenjem pjesme "The Power of Love" pokrenula trend na vjenčanjima te je sve više parova bira za prvi ples.

Bh. pjevačica Ilma Karahmet prepoznatljiva je po ljubavnim baladama i jedinstvenoj boji glasa što je razlog zbog kojeg je mnogi biraju za svadbena veselja. Tako je Ilma postala prepoznatljiva upravo po izvođenju pjesama za prvi ples mladenaca.

Objavljujući snimke na svojim profilima na društvenim mrežama jedna od pjesama koje izvodi parovima za prvi ples posebno se istaknula.

@ilmakarahmet Cause I’m your lady and you are my man! #poweroflove @Celine Dion ♬ original sound - Ilma Karahmet

Radi se o pjesmi iz 1984. godine "The Power of Love" Jennifer Rush, a s izvedbom Celine Dion postala je posebno popularna.

Uz Ilmin nevjerovatan vokal, kojim se istaknula svojim pojavljivanjem u X Factoru sa samo 13 godina, ali i ljubavne stihove kultne pjesme - ne čudi da je sve češći odabir na vjenčanjima.

Dok je u proteklom periodu "Lutka" sastava S.A.R.S. bila skoro siguran odabir za prvi ples mnogih, djeluje da će "The Power Of Love" biti nova "it" numera za vjenčanja.

Mlada bh. pjevačica na TikToku dijelila je snimke prvih plesova mladenaca uz ovu pjesmu te je prikupila komplimente korisnika sa svih krajeva svijeta.

@ilmakarahmet Power of Love / First dance ❤️‍🔥 #poweroflove #celinedion #firstdance #ilmakarahmet #thevoice #music #love ♬ original sound - Ilma Karahmet

Uz ovu pjesmu, popularni odabiri za prvi ples mladenaca u Ilminoj izvedbi bile su i "Naša ljubav" grupe Luna te "Moja posljednja i prva ljubavi" Tereze Kesovije.