lifestyle
0

Lisa Marie Presley prodaje Elvisovo imanje

NINA
Lisa Marie Presley, kćerka legendarnog Elvisa Presleyja, prodaje najveći dio imanja svog oca za svotu od približno 100 miliona dolara, prenijela je agencija DPA.

Prema ugovoru, Lisa Marie će zadržati vlasništvo nad imanjem svog oca, čuvenim Gracelandom, ali će prodati sve ostalo uključujući prava na korištenje Elvisova imena i lika biznismenu Robertu Sillermanu, osnivaču kompanije SFX Entertainment.

Sillerman je izjavio u četvrtak da je pristao kupiti 85 posto Presleyjevog imanja, uključujući autorska prava na Elvisove fotografije, njegovu muziku, TV nastupe i filmove poput čuvenog "Jailhouse Rock".

Sillerman kaže da će preuzeti dugovanja Gracelanda u vrijednosti od 25 miliona dolara, isplatiti 53 miliona dolara gotovine Lisa Marie, dok će joj ostatak svota dati u dionicama.

Lisa Marie, koja je jedina nasljednica očevog imanja, ističe da je godinama tražila partnera koji će joj pomoći u očuvanju zaostavštine njenog oca.

"Moja najveća odgovornost i obaveza prema ocu je da sačuvam njegovu zaostavštinu, a ovo je poduhvat koji pruža mnoštvo nevjerojatnih mogućnosti", dodala je ona.