Prelijepa i prostrana
98

Zavirite u vilu koju Shaquille O'Neal prodaje za 22 miliona

Klix.ba
Fotografija: Business Insider
Fotografija: Business Insider
Penzionisana zvijezda NBA košarke Shaquille O'Neal je odlučio prodati svoj dom u kojem je živio 26 godina, a koji se nalazi na Floridi, za 22 miliona dolara.

U vili od 35 hiljada kvadrata postoji 12 soba, te čak ima i košarkaški teren od 6.000 kvadratnih metara.

O'Neal je u penziju otišao 2011. godine sa sumom od vrtoglavih 286 miliona zarađenih dolara. Kuću je kupio 1993. godine za nešto manje od četiri miliona, te ju je isprva želio prodati za 28 miliona ali je ipak odlučio spustiti cijenu na 22 miliona dolara.

Kuća se nalazi na obali rijeke Butler, 30 minuta od Orlanda. Veoma je prostrana, te za trpezarijskim stolom može sjediti čak 16 ljudi. Spavaća soba ima zid koji je zamijenjen staklom kroz koji se prostire odličan pogled na jezero.

Kupatilo je veoma prostrano te može zadovoljiti potrebe čak i onih najzahtjevnijih. Svaka spavaća soba ima pogled na jezero, a u kući se također nalazi kino sala u kojoj ima mjesta za desetoro ljudi.

U kući je također prostorija za vina, druženje i garaža u koju može stati 17 automobila. Ukoliko dovoljno dobro zavirite, naći ćete i mali ured koji ima fenomenalan pogled na jezero i u kojem u opuštenoj atmosferi možete završavati svoje obaveze. Za opuštanje, tu je i muzički studio sa svom opremom potrebnom za snimanje muzike.

Osim toga, u kući se nalazi i prostorija za igranje, te se u njoj nalaze bilijar i druge društvene igre. Izvan kuće se nalazi veliki bazen koji je dubok 15 metara. Bazen je povezan sa umjetnim vodopadima, a ukoliko ogladnite poslije plivanja i zabave, zagrijte roštilj koji se nalazi odmah pored bazena.