Skromno uređena
37

Zavirite u unutrašnjost vile vrijedne 446 miliona dolara u Hong Kongu

Klix.ba
Foto: Business insider
Vila koja se prodaje u Hong Kongu trebalo bi da obori rekord najskuplje prodane kuće u Hong Kongu, a potencijalno i u cijeloj Aziji. Naime, vrijednost ove kuće koja se nalazi u eltinoj četvrti Peak procijenjena je na nevjerovatnih 446 miliona dolara.

Trenutno rekord drži kuća koja je prodata u januaru 2017. godine, u istom naselju, za 360 miliona dolara, a prodata je proizvođaču tehnologije i milijarderu Yeung Kin-manu, piše South China Morning Post.

Dom vrijednosti 446 miliona dolara izgrađen je 1991. godine, a na tržistu za prodaju je od aprila 2018. godine.

Ovaj vila ima četiri spavaće sobe i proteže se na 7,725 kvadratnih metara u Middle GAp Roadu, jednom od najelitnijih naselja u Hong Kongu prema popisu nekretnina. Ova vila okružena je gustom šumom.

Kuća ima i vanjski bazen iz kojeg imate savršen pogled na zelenilo koje vas okružuje. Po ulasku u kuću pozdravit će vas svjetlost i sobne biljke.

Kuhinja je potpuno opremljena, ali skromno uređena. Kuća uključuje i odvojeni dnevni boravak i trpezariju, a i klimatizirana je. Također ima i malu trpezariju koja se nalazi odmah u blizini bazena.

Sve sobe imaju pogled na zelenilo, a kuća ima četiri kupaonice i jedan mali toalet.

Inače, Hong Kong dom je nekih od najbogatijih ljudi svijeta pa ne čudi što cijene stambenih prostora vrtoglavo rastu. Tako su u novembru 2019. prodati najskuplji apartmani na svijetu za ukupno 149 miliona dolara. Zbog toga je Hong Kong već osmu godinu zaredom proglašen za najmanje prihvatljivo stambeno tržište.