Kuća i ured
0

Zavirite na luksuzno imanje Michaela Jordana koje je na aukciji ovog mjeseca

Klix.ba
NBA legenda Michael Jordan nimalo nije štedio tokom svoje karijere, bar kada je u pitanju gradnja i opremanje njegovog lusuznog imanja udaljenog pola sata vožnje od Chicaga.

Luksuzna vila, koja je iznad prosjeka čak i za standarde superzvijezda, ima devet spavaćih soba, 15 kupatila, nekoliko dnevnih soba, pet kamina, vinski podrum, kućno kino, sobu za pušače, sportsku dvoranu i još mnogo šta, ovog mjeseca je dospjela na listu luksuznih nekretnina koje su na prodaju, odnosno koje su na aukciji. Imanje ima i vlastite parkove, teren za golf, bazene, parkinge...

Na samom ulazu na imanje je kapija na kojem je broj 23. Broj koji je Jordan nosio na dresu dok je igrao za Chicago Bulls.

Jordan je svoj dom u februaru prošle godine zacijenio vrtoglavih 29 miliona dolara. Međutim, nakon što nije našao kupca, imanje će biti na aukciji 22. novembra.

Nakon 20 godina života na ovom imanju Jordan je izjavio kako mu više ne treba toliki prostor za život, jer su njegovih troje tjece otišli svako na svoju stranu.

Pogledajte u videu kako izgleda Jordanovo luksuzno imanje.