Antibakterijska svojstva
8

Vodicu za ispiranje usta možete koristiti i za čišćenje svog doma

Klix.ba
Iako se vodica za ispiranje usta obično koristi za osvježavanje daha i ubijanje bakterija u našim ustima, ona može imati i neke druge namjene.

Zbog antibakterijskih svojstava i svježine voda za ispiranje usta također se može koristiti za čišćenje različitih područja u našim domovima. Mašinu za pranje veša možete čistiti vodom za ispiranje usta, dezinficirati sanitarije, očistiti odvodne kanale i čak produžiti vijek trajanja svježeg rezanog cvijeća.

U bubanj veš-mašine stavite 300 ml vodice za ispiranje usta. Upalite mašinu i neka uradi jedno pranje. Vaša veš-mašina će biti čista i svježa.

Također, možete čistiti i wc-šolju. Šolju poprskajte vodicom za ispiranje usta i ostavite da odstoji 30 minuta. Četkom za wc izribajte šolju i pustite vodu. Šolja u toaletu bit će čista i bez bakterija.

Uz pomoć vodice za ispiranje usta možete otčepiti i vaše odvode. U odvod stavite vodicu za ispiranje usta, pustite da odstoji tridesetak minuta i pustite jak mlaz vode kako biste isprali vodicu i pročepili vaše odvode.

Ako ste ljubitelj cvijeća u svom domu, morate znati ovaj trik kako bi vam ono trajalo što duže. Vaznu za cvijeće napunite vodom. Stavite jednu kašičicu vodice za ispiranje usta. Ubacite cvijeće. Zahvaljujući ovom triku vašem rezanom cvijeću produžit ćete život.