Maštovito i originalno
8

Uređenjem dvorišta i balkona Bišćanke šalju ljepšu sliku svoga grada u svijet

M. N.
Grad Bihać izabrao je najljepše dvorište i balkone u gradu na Uni. Na konkurs se prijavilo 25 građana, a birani su u tri kategorije.

Komisija za izbor najljepšeg dvorišta i balkona na području Grada Bihaća za 2019. godinu obišla je dvorišta i balkone svih prijavljenih kandidata. Uvažavajući unaprijed definisane kriterije za ocjenjivanje dvorišta i balkona: održavanje i urednost dvorišta/balkona, prostorne odnose sadržaja u dvorištu/balkonu, uloženi trud, izbor i njegovanje biljaka, poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja, stil i uklapanje u pejzaž i ukupni estetski dojam Komisija je izvršila vrednovanje svih prijava i sačinila rang listu najljepših.

Najljepše dvorište imaju Dara Prša iz Privilice, Marina Alagić iz Bakšaiša i Šaza Prošić iz Brekovice. Nagrade za najljepši balkon dobile su Senka Pervanić iz Luka, Hidajeta Arnautović iz Hatinaca i Ekrema Dedić iz Brekovice.

Ove Bišćanke dobit će novčane nagrade.

"Lijepim izgledom i uređenosti svojih dvorišta istaknuli su se i Fikreta Zirić (Ozimice I), Šemsa Ćejvanović (Papari) i Ermina Malkoč (plaža Topole) koji će dobiti zahvalnice za učešće u javnom pozivu.

Podjela plaketa i zahvalnica nagrađenim učesnicima Javnog poziva biti će upriličena u sklopu manifestacije "Jesen na gelenderima" o čemu će nagrađeni učesnici biti naknadno obaviješteni.

"Zahvaljujemo se svim učenicima Javnog poziva na učešću, volji i trudu koji ulažu u uređenje svojih dvorišta i balkona čime pozitivno utječu na ljepšu sliku našeg grada i pozivamo ih da se prijave i dogodine", kazali su iz Grada Bihaća.