Popularan trend
2

Uredite svoj dom u boho stilu i priuštite mu jesensko osvježenje

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ništa ne najavljuje jesen kao udobne pletene veste i udobni enterijeri u boho maniru koji su poljednjih godina veoma popularni, a koji će vašem domu pružiti potrebno osvježenje.

Dašak boho stila u svoj dom možete unijeti pletenim namještajem od ratana koji je karakterističan za ovaj stil. Pleteni namještaj jedan je od simbola boho stila koji će u vaš dom unijeti osjećaj opuštenosti i ljeta. Obavezno u svoj dom ubacite i stolice od ratana koje vise sa stropa i vizuelno ne zauzimaju mnogo prostora. Zimi ih možete ukrasiti pokrivačima od ovčije kože, a ljeti jastucima s motivima banana.

Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

Ugodnoj i toploj boho atmosferi doprinijet će i sukulenti u minijaturnim staklenkama i pletenima košarama, kao i slike s motivima sukulenata. Zidove možete ukrasiti i ukrasima od tkanja koji daju osjećaj udobnosti i jedinstvenosti. Oni su poput nakita za kuću, a dobra stvar je to što ih uz malo mašte i kreativnosti možete izraditi i sami.

Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock

Podni namještaj je također neizostavan i pruža vam mogućnost kombinacije različitih tkanina i dezena. Pustite mašti na volju i dodajte boju zidovima, namještaju i cjelokupnom ineterijeru. Ukoliko ipak niste ljubitelj šarenila, onda se koncentrišite na jednu boju.