Spektakularna kreacija
60

U Španiji se gradi impresivna arhitektonska struktura, luksuzna vila od pet miliona dolara

N. C.
Spektakularna arhitektonska kreacija odnosno luksuzna vila gradi se u Španiji, a bit će završena 2024. godine.

Najnoviju očaravajuća arhitektonska koncepcija dolazi od Fran Silvestre Arquitectos. Vila je dizajnirana kao kontinuirani pokret, ovaj dizajn postavlja trospratnu kuću u neprekidni cig-cak. Prema podacima Arquitectosa budžet za izgradnju vile dostizat će 5 miliona dolara.

Ekspresivna priroda ove trospratnice dizajnirana je u kontinuiranom pokretu koji sugerira, između njenih različitih prostorija, šetnicu odakle se može istražiti krajolik koji se širi ispred nje.

Spoljašnja morfologija uređena je s namjerom da se u potpunosti iskoristi građevinska sposobnost parcele. Kroz svoju dugačku dijagonalu, čini se da se dijelovi povezuju samo svojim vrhovima, ali unutrašnjost je isprepletena i u stalnoj komunikaciji. Gornji sprat izlazi na veliki balkon, krov srednjeg dijela i čije se granice šire u oba smjera prema van, prema bazenu, te prema unutrašnjoj strani parcele do granica gornjeg nivoa.

Kroz svoju konfiguraciju od tri neprekidna niza prostora, struktura mami oko da prati svoj oblik, gotovo razigrana figura koja odmah pretpostavlja i sugerira prepoznatljiv identitet kuće.Ove godine čekamo neke prilično spektakularne kreacije.