Bez korištenja hemikalija
14

Trik za začepljenu WC školjku za koji kažu da uvijek radi

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Tražeći savjete za otčepljavanje blokiranog odvoda WC školjke na društvenim mrežama podijeljena je brza metoda koja ne zahtijeva upotrebu hemikalija, a za koju kažu da "uvijek radi".

Otčepljavanje blokiranog odvoda WC školjke može biti neugodan posao koji povremeno treba obaviti. Ponekad, kada se nosite sa težim začepljenjem, može se činiti da je nemoguće ukloniti ga bez traženja pomoći profesionalaca - što može biti skupo i potrajati.

Srećom, postoji jednostavan trik koji je podijeljen na grupama za čišćenje, a koji eliminira potrebu za skupim vodoinstalaterima ili za korištenjem štetnih hemikalija koje bi potencijalno mogle pogoršati problem.

Bijelo sirće i soda bikarbona često se hvale kao dvojac za odčepljivanje toaleta i lavaboa, zahvaljujući njihovoj sposobnosti da otapaju prljavštinu i ponovo pokrenu da voda nesmetano teče.

Međutim, savjet koji predlažu zahtijeva samo staromodni mop za čišćenje s krpom na vrhu, a koji se koristi kao klip.

U preporukama na internetu su istaknuli važnost stvaranja čvrstog omota oko krpe koju koristite prije pokušaja ovog trika. To se može postići tako da se glava mopa omota sa dvije plastične vrećice i pričvrsti ih gumicom. Zatim se savjetuje da gurate mop gore-dole nekoliko minuta kako bi pročepili odvod.