Štedi vrijeme i energiju
18

Trik kojim ćete se riješiti nabora na posteljini bez upotrebe pegle

N. O.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Popularni video s TikToka nazvan "tri trika za koje ćete poželjeti da ste ih isprobali ranije" donosi jednostavan način da se riješite nabora s posteljine bez upotrebe pegle.

Peglanje posteljine prije nego je postavite na krevet je dugotrajan i često fizički naporan posao. Međutim, jedna žena je na TikToku podijelila sjajan način da osigurate da se vaši čaršafi ne gužvaju dok ih stavljate na krevet.

Chantel Mila, koja na TikToku dijeli trikove za čišćenje i pospremanje doma, podijelila je i video "tri laka trika za koje ćete poželjeti da ste probali ranije", a drugi prijedlog izazvao je najveću pažnju.

"Poprskajte posteljinu vodom dok namještate krevet da biste uklonili nabore bez peglanja", napisala je.

Na snimku je poprskala čaršafe vodom dok ih je postavljala na krevet, a nabori i linije su magično nestajali dok je to činila.

@mama_mila_ Which one will you try first? 💛 #lifehacks #lifehack #hometips ♬ About Damn Time - Lizzo

Nakon upita da li je potrebno čaršafe ostaviti da se osuše, Chantel je odgovorila da im treba samo nekoliko minuta sušenja na zraku.

Ovaj trik djeluje i na odjeći - jednostavno poprskajte predmet vodom i zategnite ga prije nego ga ostavite da se potpuno osuši na radijatoru ili ventilacijskom uređaju.

Chantelini drugi savjeti u videu uključuju korištenje kukica kako bi kabal punjača za telefon ostao na jednom mjestu.

Također je predložila da se u mašinu za pranje veša doda pola šoljice soli kako bi se boja tamne odeće zadržala. Međutim, ta sugestija izazvala je kontroverzu među mnogima, koji su rekli da bi dodavanje soli u mašinu za pranje veša izazvalo hrđanje.