Kuća i ured
10

Promo / Tehnologija za budućnost: Bosch predstavio novu liniju energetski učinkovitih uređaja

Sponzorirani članak
Nova Bosch linija klima uređaja za klimatizaciju stambenog prostora kombinira u sebi jednostavnost upotrebe i energetsku učinkovitost.

Skraćenica "RAC" označava "Residential Air Conditioning" (Klimatizacija stambenog prostora).

Zahvaljujući maloj potrošnji električne energije i tihom radu, ova serija klima uređaja izuzetno je prikladna za klimatizaciju stambenog prostora i ureda.

Energetski učinkovita klimatizacija stambenog prostora

Klima uređaji za klimatizaciju stambenog prostora serije RAC 5000 i 8000 su klima uređaji za zidnu montažu koji se sastoje od vanjske i unutrašnje jedinice, a odlikuju se malom potrošnjom električne energije za njihov rad, od 2,6 kW do 7,30 kW.

Ovi novi klima uređaji za klimatizaciju stambenog prostora posebno su privlačni svojom izuzetno povoljnom energetskom učinkovitošću.

Prema novoj energetskoj naljepnici klima uređaji Bosch Climate 5000 i 8000 RAC postižu odličan razred energetske učinkovitosti A++ pri hlađenju i A+ pri grijanju.

Energetska učinkovitost i jednostavno posluživanje klima uređaja za njihove vlasnike

U svrhu uštede energije, u klima uređaje Climate 5000 i 8000 integriran je režim stanja pripravnosti za rad i vremenski programator za isključivanje klima uređaja nakon određenog prethodno definiranog vremena.

Klima uređaji 8000 se, također, odlikuju integriranim režimom ekonomičnog rada ("ECO mode"), koji je posebno koristan za uštedu električne energije.

Automatske funkcije kao što su Airflow Control dodatno povisuju komfor boravka u stanu, a ugrađeni filtar za prikupljanje prašine povećava kvalitetu zraka u prostoriji time ukućanima omogućava ugodniji boravak u stambenom prostoru i pruža sigurnost

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 402.000 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. decembra 2017.).

Prema preliminarnim brojkama u 2017. godini kompanija je ostvarila promet u iznosu većem od 78 milijardi eura. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology.

Kao jedna od vodećih kompanija za internet stvari, Bosch nudi inovativna rješenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju.

Bosch primjenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i vlastitom oblaku za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružao povezana rješenja iz više domena.

Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta.

Ukratko, Bosch proizvodi "Tehnologiju za život".

Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 440 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja.

Boscheva globalna mreža proizvodnje, inženjeringa i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju gotovo sve zemlje svijeta. Osnova rasta kompanije u budućnosti je njezina snaga inovacije. Bosch zapošljava 64.500 zaposlenika u istraživanju i razvoju na 125 lokacija diljem svijeta.

Kompaniju je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao "Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku". Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH garantira poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osigura nja budućnosti firme.

Ukupno 92 % udjela u kompaniji Robert Bosch GmbH je u vlasništvu dobrotvorne fondacije Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust.

Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetskim stranicama www.bosch.com www.iot.bosch.com ; www.bosch-press.com ; www.twitter.com/BoschPresse