Šta sve možete s talogom kafe: Od čišćenja i neutralisanja mirisa do primjene u vrtu

Šta sve možete s talogom kafe: Od čišćenja i neutralisanja mirisa do primjene u vrtu
24
E. Lj.
27.11.2019. u 12:11
6
komentara
24

dijeljenja
Ukoliko ste talog kafe bacali u smeće, krajnje je vrijeme da to prestanete raditi, jer upravo talog kafe možete višestruko iskoristiti u domaćinstvu - od čišćenja lica i posuđa do primjene u vrtu.
Prije svega, talog kafe možete iskoristiti za čišćenje svog lica. Proces izrade pilinga veoma je jednostavan, dovoljno je da kašiku taloga kafe pomiješate s kašikom šećera i pola kašike kokosovog ulja.

Ako u svom domu imate biljke koje preferiraju kiselu zemlju, vrijeme je da ih počastite ostacima svoje jutarnje kafe. Talog kafe umiješajte u kompost i na taj način ga obogatite nutrijentima. Kafa pomaže u razgradnji organskih materijala koji postaju još bogatije gnojivo iz kojeg rastu još kvalitetnije biljke.

Ilustracija: Shutterstock Ilustracija: Shutterstock


Ukoliko su se u vašem frižideru pojavili neugodni mirisi, vrijeme je da posegnete za talogom kafe. Dovoljno je da osušen talog kafe stavite u manju posudicu koju ćete ubaciti u frižider i neugodni mirisi će veoma brzo biti neutralizirani.

Osim toga, talogom kafe možete očistiti prljavo posuđe. U kombinaciji s malo deterdženta za suđe, osušeni talog kafe odličan je za čišćenje masnih i prljavih površina.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...