|

Sredite svoj dom: Razmjestite namještaj, tegle pretvorite u vazne

Sredite svoj dom: Razmjestite namještaj, tegle pretvorite u vazne
0
Klix.ba
2.1.2019. u 22:54
18
komentara
0

dijeljenja
Sredite svoj dom: Razmjestite namještaj, tegle pretvorite u vazne
Početak nove godine idealno je vrijeme da sredite i svoj dom i učinite da izgleda kao nov. Nisu vam potrebna novčana sredstva, samo malo mašte i volje.
Eksperti za interijer iz Domino.com napravili su listu od šest primjera kako da vaš dom ponovo zablista.

1. Razmjestite namještaj
Najlakši i najjeftiniji način jeste da izvršite preraspodjelu namještaja i da neke dijelove stavite tamo gdje nikada nisu bili ranije. Micanje kauča iz dnevne sobe u kuhinju može napraviti veliku promjenu. Jastuke s kreveta stavite na fotelje i već ste napravili osvježenje.

2. Čišćenje
Svaka kuća ima stvari koje joj nisu potrebne. Figurice koje skupljaju prašinu po policama, vazne ispunjene umjetnim cvijećem ili stari prekrivači vrlo lako se mogu ukloniti i neće vam nedostajati. Napravite "proljetno" čišćenje početkom godine i započnite 2019. godinu pozitivnom vibrom.

3. Reciklirajte stare staklene tegle
Većina domaćica ima desetine praznih tegli koje skupljaju prašinu, a mogu biti iskorištene u dekorativne svrhe. Stavite cvijeće u njih, svijeće ili školjke. Dobit ćete unikatan komad kojim ćete ukrasiti stol ili police.

4. Koristite biljke za dekoraciju
Bilo da uzgajate vlastito cvijeće/bilje ili ih kupujute, one mogu učiniti čuda u izgledu stana. Stavite ga u predivnu vaznu koju ćete ukrasiti bojom.

5. Prilagodite svjetlo
Svjetlo može igrati veliku ulogu u izgledu sobu, ali rijetko se ko odluči mijenjati svjetla. Svjetlije sijalice postavite u kuhinju i radnu sobu, a malo zamračenija u dnevnu sobu i terpezariju. U spavaću sobu postavite manje florescentne sijalice.

6. Razmjestite kućne predmete
Svi predmeti koji se nalaze na policama, malim stolovima i noćnim stolićima u spavaćoj sobi mogu se premjestiti kako bi se izmijenio izgled područja. Knjige možete, umjesto na policu staviti na stolić uz dvije svijeće, a slično možete učiniti s uokvirenim fotografijama. Promijenite ramove na fotografijama.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...