Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vecina vlage u zidovima se ne javlja kao posledica kondenzacije vodene pare iz vazduha vec kapilarnom gravitavijom vlaga dolazi iz temeljnih zidova koji nisu hidroizolovani a tu resenja prakticno nema osim u teoriji. To je ono zidanje kuce po sistemu sta ce mi hidroizolacija, nema ni komsija i nista mu ne fali
I niste naveli često najbolje rješenje - obložiti zid(ove) stiroporom. Obično to nije moguće izvana pa se oblaže iznutra.
@Android Knego Ja imam informaciju da upravo to nije nimalo dobra ideja, jer stvara kontra-efekat.
@Android Knego, to samp po sebi nije dovoljno. Para se mora drzati unutra, uz pomoc paronepropusne membrane, a tacka kondenzacije sto vise prema vani izolacijom sa vanjske strane kako se kondenz ne bi stvarao u konstrukciji. 1/3 termoizolacije unutra, a 2/3 termoizolacije vani.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja sam primjetio kada se ženi pridje s guza odmah se pojavi vlaga.
@Alimali što li?
@Alimali Čijoj ženi, komšijinoj!? :)
Veliki problem kod mnogih u sarajevu! A to szo ste nabrojali pomaze 1% u rjesavanju toga. Ja sam rjesio kod sebe al ni blizu ovoga sto ste rekli. Kest prilicno skupa al je jedino rjesenje!
Zovnes mene, da pogledamo o cemu se radi, jel citav stan obuhvacen, rose li protori konstatno, izd. Napravi se projekat za uhradnju namjenske vemtilacije za to. Jedan i kedini macin je dakle izvlacenje vlage iz zraka koji je prezasicen vodom. Kupi hiigrometar jeftini su, sve preko 60% vlage je opasno i mora se rjesiti! Nista ovo krecenje i hluposti !