Brzo i efikasno
10

Riješite se mrlja na madracu uz pomoć nekoliko prirodnih sastojaka koje imate kod kuće

L. R.
© Shutterstock
© Shutterstock
Ukoliko ne znate kako biste na prirodan način bez hemikalija riješili mrlje na madracu, donosimo vam brz i efikasan način za čišćenje. Potrebno je samo da pratite korake i bez puno napora ćete postići rezultate.
Za ovu metodu prirodnog čišćenja trebat će vam voda, soda bikarbona, sol, čiste krpe, usisivač i posuda za vodu. Po želji za dodatni miris i svježinu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.

Za početak skinite sve plahte, jorgane i jastuke s madraca. Potom usisajte sve ostatke s madraca. U posudi za vodu pomiješajte jednu čašu sode bikarbone, soli i vode tako da o njih napravite gustu pastu. U ovom koraku možete dodati i eterično ulje.

Ako vam je jednostavnije, sodu bikarbonu i sol možete posuti po madracu. U većoj količini nanesite smjesu na prljava područja madraca. Ostavite da djeluje 30 minuta ili dok se ne osuši.

Potom uzmite mokru krpu i uklonite ostatke paste. Na kraju je potrebno da temeljito usisate kako biste u potpunosti uklonili ostatke sode bikarbone i soli. Ukoliko želite, možete ponoviti postupak kako bi pasta dospjela u unutrašnjost madraca.