Novi dom u Windsoru
2

Renoviranje vile princa Harryja i Meghan Markle koštalo više od tri miliona dolara

Dž. L.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Renoviranje Frogmore Cottage u Windsoru, nove porodične kuće vojvode i vojvotkinje od Sussexa, princa Harryja i Meghan Markle, koštalo je gotovo tri miliona dolara.

Višemilionski račun otkriven je kroz godišnji kraljevski račun.

Frogmore Cottage princ Harry i njegova supruga dobili su od britanske kraljice uoči rođenja njihovog sina Archieja. Vila u Wisdoru morala je biti u potpunosti prilagođena za život jedne porodice, s obzirom da je ranije bila rasparčana na više odvojenih domova koje je koristilo osoblje kraljevskog domaćinstva.

Princa Harry i Meghan Markle (Foto: EPA-EFE)
Princa Harry i Meghan Markle (Foto: EPA-EFE)

Michael Stevens, koji je odgovoran za kraljevske račune, rekao je: "Ova vila nije bila upotrebljiva već nekoliko godina i ranije je bila namijenjena za renoviranje u skladu s našom odgovornošću da održimo u dobrom stanju kraljevske palate."

Sada je vila pretvorena u jedinstvenu rezidenciju, a sva zastarjela insfrastruktura je zamijenjena, što jamči dugoročnu budućnost imovine. U vili su zamijenjene neispravne drvene grede i podovi te je instaliran novi sistem grijanja. Vili je bilo potrebno novo električno napajanje, a instalirani su i novi gas i vodovod. Neke radove tek treba završiti, kao što je nova fasada.

Princ Harry i Meghan Markle uselili su u novu vilu u Windsoru početom aprila, uoči rođenja njihovog sina.