|

Renoviranje vile princa Harryja i Meghan Markle koštalo više od tri miliona dolara

Renoviranje vile princa Harryja i Meghan Markle koštalo više od tri miliona dolara
2
Dž. L.
25.6.2019. u 20:21
23
komentara
2

dijeljenja
Renoviranje vile princa Harryja i Meghan Markle koštalo više od tri miliona dolara Ilustracija: Shutterstock
Renoviranje Frogmore Cottage u Windsoru, nove porodične kuće vojvode i vojvotkinje od Sussexa, princa Harryja i Meghan Markle, koštalo je gotovo tri miliona dolara.
Višemilionski račun otkriven je kroz godišnji kraljevski račun.

Frogmore Cottage princ Harry i njegova supruga dobili su od britanske kraljice uoči rođenja njihovog sina Archieja. Vila u Wisdoru morala je biti u potpunosti prilagođena za život jedne porodice, s obzirom da je ranije bila rasparčana na više odvojenih domova koje je koristilo osoblje kraljevskog domaćinstva.

Princa Harry i Meghan Markle (Foto: EPA-EFE) Princa Harry i Meghan Markle (Foto: EPA-EFE)


Michael Stevens, koji je odgovoran za kraljevske račune, rekao je: "Ova vila nije bila upotrebljiva već nekoliko godina i ranije je bila namijenjena za renoviranje u skladu s našom odgovornošću da održimo u dobrom stanju kraljevske palate."

Sada je vila pretvorena u jedinstvenu rezidenciju, a sva zastarjela insfrastruktura je zamijenjena, što jamči dugoročnu budućnost imovine. U vili su zamijenjene neispravne drvene grede i podovi te je instaliran novi sistem grijanja. Vili je bilo potrebno novo električno napajanje, a instalirani su i novi gas i vodovod. Neke radove tek treba završiti, kao što je nova fasada.

Princ Harry i Meghan Markle uselili su u novu vilu u Windsoru početom aprila, uoči rođenja njihovog sina.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...